Rysiu201 napisał(a):
Witam,
Nie gniewajcie się za pytanie: zamierzam kupić rodzinne kombi z solidnym silnikiem. Mam upatrzone dwa modele, jak w temacie, a w przyszłym tygodniu wybieram się do Rzeszy.
Wiem, że to jest forum Audi, więc pewnie będą głosy na Audi. Miałem Audi 80 B3 ładnych parę lat temu i byłem średnio zadowolony. Nigdy nie miałem BMW i nie mam zdania. A nowe Audi są baaaardzo ładne i pociąga mnie V6.
Dodam, że auta mają być w wersji Touring i Avant. Za Audi przemawia możliwośc quattro ( plus zima, minus - więcej chla) oraz większy bagażnik. No i chyba jednak ładniejsza buda. Czy warto mieć quattro? Wiem, że zima lepiej, ale więcej pali i ma mniejszy bagażnik. Prosze Was o opinię, dlaczego warto mieć Q
Za BMW - jakoś chyba mam większe przekonanie o bezawaryjności. Przewaliłem forum i dużo jest o przedwczesnym żużyciu rozrządu w silnikach 2,5 TDI. Czy często się to zdarza, czy sporadycznie?
Czy może ktoś powiedzieć, ile pali 2,5 TDI 180 KM? Ponoć w mieście 10-11 ltr?
Tak więc
Byc może ktoś miał podobne dylematy i może się podzielić swoimi przemyśleniami?
Proszę Was o opinie,
Pozdrówka,
Rysiu
Ciężki wybór , bo oba auta mają fantastyczne silniki a E-39 to najpiękniejsze BMW jakie kiedykolwiek wyprodukowano.
Oba silniki mocne i kopią potężnie.
Oba nadwozia solidne i luksusowo wyposazone.
Jest jednak w tym wszystkim jedno ale ...
200 KM bez quattro (czy inaczej zwanego napędu na 4 łapy - w BMW - IX) jest pozbawione sensu.
Dlatego Audi i dlatego z najlepszym V6 TDI - AKE.
IX`a nie rozważam bo to kupa i dlatego po raz kolejny Audi.
Niemniej gdybym nie znał Audi wziąłbym E-39 3.0 TDS.
Meszrum , nie porównuj jady ośka do quattro ... ucieczka ze skrzyżowania autem które ma ponad 300 Nm ośką, to sepuku ...
Tylko quattro przy motorkach które mają > 150 KM i >300 Nm.
Bierz A6 AKE quattro.