.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.mar.2025 14:26:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Mała prowokoacja czyli Audi vs BMW
PostNapisane: 23.sie.2004 11:26:23 
Użytkownik

Oczywiście wiem, gdzie się znajduję i że to forum audi aczkolwiek interesuje mnie Wasza opinie na temat porównania tych dwóch wspaniałych marek. Może ktoś jeździł i jednym i drugim i może powiedzieć dlaczego jedno jest lepsze od drugiego lub co wybrałby mając do dyspozycji oba pojazdy.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 23.sie.2004 11:31:40 
Użytkownik

Bmw jak i Audi to swietne samochody. BMW super wlasciwosci jezdne , naped na tyl , dzwiek silnika R6 przyprawia o szybsze bicie serca. Audi ma Quattro , super wytzrymale na korozje nadwozia , wytzrymale silniki no i prestiz marki , ktora wedlog mnie jest lepsza od BMW.
Na minus BMW wplywaja przewaznie wlasciciele tej marki(ale oczywiscie nie jest to regola)
Minusow Audi nie znalazlem :peace:

Obie marki sa zajebiste :P Plusow pewnie jest duzo wiecej jednej jak i drugiej...
Nie musze chyba mowic co ja osobiscie wole.... :P

S6 C5 4.2 V8

Tytuł:
PostNapisane: 23.sie.2004 11:35:44 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
napewno jednostki napedowe BMW sa mocnijesze , napewno BMW ma tylni naped i M-power i z tego slynie , natomiast Audi ma quattro oraz silnik 2.2T oraz pierwsze w pelni alu auto i z tego slynie :D ... poza tym to juz wszystko jest kwestia gustu ;) ... obie marki to solidne firmy i nie pozwalaja sobie na olewanie klienta wypuszczajac na rynek bubel ... takze jezeli juz chcesz wiedziec co lepsze to powiem tak , zalezy co lubisz ;) i najlepiej gdybys sam sprobowal

osobiscie wedlug mnie Audi jest dobrym autem w kwestii komfortu jazdy i bezpiecenstwa , natomiast BMW daje wiecej radosci z korzystania z auta latem , przede wszystkim tylni naped i kierowca z glowa moze dac tyle radosci z jazdy ze tylko mozna to porownac z jazda Audi quattro zima :) ... osobiscie mam w tej chwili w Audi tylni naped i dopoki jest sucho smiem twierdzic ze autro sie lepiej prowadzi a nizeli jak mialo naped na wszystkie kola , niemniej jednak wystarczy ze zrobi sie mokro i nawet Dunlop SP 9000 przy tak niewielkiej mocy 174 Km nie jest w stanie powstrzymac tylnich kol od wpadania w poslizg na pierwszych 2 lub nawet 3 biegach

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 23.sie.2004 11:51:44 
Użytkownik

... a BMW pali dokładnie tyle ile się jedzie tzn 100km/h = 10 l/100 140 km/h=14 l/100 itd. Audi natomiast pali dokładnie tyle ile się wleje i ani kropelki więcej ;) ;) :peace:
Obie niemiecki i obie prestiżowe.... ale Ks. Jankowski wybrał A8!

Tytuł:
PostNapisane: 23.sie.2004 11:58:53 
Użytkownik

Mnie sie podobają obydwie marki...
Ale stylistyka jaką obecnie prezentuje BMW idzie wg. mnie w złym kierunku...
I te samochody tracą na wartości.
Niemniej podobają mi sie serie 3 (e-36) i 5 (e-34), jesli ktoś nie wie jakie to, to powiem ze obydwa były w Łodzi ;)
Dość leciwe samochody, ale mają coś w sobie :):

Minusem BMW jest spora część ich posiadaczy.
Co niestety zaczyna dotykać też Audi :(

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 23.sie.2004 13:57:26 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Prównywanie obu marek nie ma sensu. W każdej z nich znajdziecie coś naj, obydwie są wspaniałe, obydwie mają piękny design. Osobiście mam dylemat na co sie zdecydować (choć jednak bardziej kocham Audice - zwłaszcza traktory :diabel: ).
W/g mnie to temat rzeka.
Ale jeśli już musimy porownywac to (w telegraficznym skrócie):
- Audi słynie z quattro, wspanałych silników diesla, turbo-benzyna, wspaniałej blacharki itp utd
- BMW słynie z mocnych i wytrzymałych silników (bez turbo), bardzo wytrzymałymi dyframi, silnikami M-power, dobrą blachą itp itd

Co do użytkowników BMW i Audi to skończmy z generalizowaniem, znam tyle samo pajaców jeżdzących obiema markami co fajnych ludzi dosiadających i Audi i BMW.

Apropos zyrafy w sobote i niedziele bylem na zlocie BMW w Toruniu z moim klubem (pojechałem z m-powerem jego 525i, sami bez kobitek - chyba domyślacie się co się działo w trasie :diabel:) , bylo super , jesli ktos ma watpliwosci na temat tej marki powinien tam pojechac i zobaczyc jak tanczyly dwie M3 z Radomia po placu do jarania gumy a później na torze albo inne autka.
Ci co byli na naszym zlocie w Łodzi też widzieli jak jeżdzą Audice i beemwice.
Po prostu trzeba sie zdecydować, albo mieć obie marki w garażu, gdyby mnie było na to stać to u mnie stałyby RS6 i M5 (E-39).

Tytuł:
PostNapisane: 23.sie.2004 16:40:54 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
No mi sie wszystkie BMki podobaja ale tych starszych generacji, ze szczegolnym uwzgeldnieniem 6er i 5er z lat 80 tych, te starsze sa brzydkie, a to co Chris Bangle z nowymi wyprawia dziala juz tylko na korzysc Audi :peace:, obie marki maj w sobie to cos :). Juz wiele osob napisalo o zaletach obu marek wiec ja nie bede pisal, ale na BMW bym sie raczej nie zdecydowal ze wzgledu na opinie o jej wlascicielach :( (niewszystkich ale duzej wiekszosci niestety :/)

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Strefa czasowa: UTC + 1