Pablo Wa-wa napisał(a):
Kordek napisał(a):
Poza tym na pewno się ze mną zgodzisz ale przy niższej prędkości można podziwiać widoki...
To jest dopiero zagrożenie na drodze

najlepiej jeszcze jechac lewym pasem
Prowadząc samochód patrzy się na droge i innych użytkowników dróg a nie podziwia krajobrazy

I to co teraz napisał Kordek jest najlepszym dowem tego, że kierowcy jadący powoli, mniej są skoncentrowani na tym co się dzieje na drodze
co nie znaczy że trzeba zapierdalac dwie paki po drodze jednopasmowej, pełnej kolein i dziur.
Pablo, nie zgodzasz się ze mną, trudno

. Muszę jednak stwierdzić, że przy mniejszej prędkości jest trochę więcej czasu na analizowanie sytuacji na drodze i podejmowanie określonych działań np omijanie dziur na drodze.
No ale bez przesady - nie 40km/h ale też nie 140 km/h. Masz rację twierdząc, że lewy pas jest wygodniejszy, skoro to przecież prawym pasem jadą tiry i autobusy niszczące nawierzchnię. Nie masz jednak racji twierdząc, że jeśli się jedzie wolniej to się jest mniej skoncentrowanym. Stopień koncentracji jest podobny tylko, że jadąc wolniej dostrzega się więcej szczegółów na drodze. A poza tym niektórzy(czyt. ja) po prostu boją się jeździć szybko (tj. powyżej 80 km/h)

.
Wątpię by ktokolwiek z Was jeździł 27 letnim autem z podwoziem w niewiadomym stanie tj. niby całe ale nigdy nie wiesz kiedy coś Ci się urwie

dlatego sorry ale ja wolę pożyć trochę dłużej bo poziom bezpieczeństwa u mnie jest dość taki niski w porównaniu do nowszych modeli i wszelkie stłuczki spowodują natychmiastowe złomowanie samochodu, którego nie będzie się opłacało remontować
Lejkers: najprawdopodobniej się nie zrozumieliśmy dlatego też proponuję zakończyć dyskusję, która nie doprowadzi nas do niczego innego jak tylko do obustronnej agresji: ty wiesz swoje, ja wiem swoje, żaden nie ustąpi a podstawy dla porozumienia na razie nie ma. Sugeruję podać sobie ręce w geście pojednania pod flagą OOOO

Ja juz mam na stałe mapę w aucie i wystarczy mi jak będę znał punkt docelowy a juz sam sobie tam jakoś dojadę