.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 18:36:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 17.lis.2016 14:32:50 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Jeden wielki przekret to sadzanie na stanowiskach osob nie kompetentnych!!!

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 17.lis.2016 15:48:42 
Użytkownik

I dotycz to wszystkich rządów, nie tylko pis.

Tak mi się wydaje, że ludziom popierajacym dzisiejszą opozycję jak i samej opozycji nie potrafi trafić do głowy jak mozna spełniać obietnice wyborcze, bo poprzednicy do obietnic jakie mieli podejscie, to wszyscy wiemy, to chyba jedna z przyczyn tego kwiku.

Gabinet cieni utworzyli, hahaha, osiem lat mieli na rządzenie, teraz się biorą, trochę po niewczasie.

PostNapisane: 17.lis.2016 17:07:36 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Po pierwsze, my nie kwiczymy, tylko w przeciwieństwie do bezkrytycznie popierających aktualnie nam panujących, staramy się patrzeć na rzeczywistość bez różowych okularów. Po drugie, odnosząc się do Twojej tezy, cytuję "mozna spełniać obietnice wyborcze, bo poprzednicy do obietnic jakie mieli podejscie, to wszyscy wiemy", ja osobiście nie należę do tych wszystkich i nie wiem. Zresztą jest to teza dość ogólna, z którą trudno polemizować. I po trzecie wreszcie, dla nas myślących inaczej (wg Ciebie kwiczących, swoją drogą do głowy by mi nie przyszło tak określić odmiennego stanowiska mojego adwersarza, widać się różnimy) to aktualnie nam panująca Pani broszka i cały jest zespół (z pełnym poparciem, ale już nie do końca super prezia) jest mistrzostwem świata w ilości obietnic przedwyborczych, z których większość nie zostanie spełniona, bo zwyczajnie nie ma na to kasy!!! Z pustego to i Salomon jak wiesz, a tu jeszcze pełno długów.

Coś mi się wydaje, że aktualna ekipa będzie się trzymać koryta tak długo jak będzie czym dzielić, a jak źródełko wyschnie to zostawi niezłego trupa w szafie, za którego my wszyscy zapłacimy.

I Wy, Panowie, tak popierający aktualne rządy, również. Zastanówcie się nad tym przez chwilę.

PostNapisane: 17.lis.2016 18:32:43 
@up
nie podoba Ci się, nazwanie kwikiem tego całego szumu związanego z utratą władzy przez PO,ale już określenia typu: jaśnie nam panujący, pani broszka, super prezio, kfaczysta, piczka, dudka, etc... to już ok.
Co do różowych okularów to rozumiem, że Ci spadły po przegranej PO?? Czy może wcześniej też ich nie miałeś??
Nie czuj się zobowiązany odpowiadać...to były pytania retoryczne dla uwypuklenia jak to łatwo wszystko uprościć i zbanalizować.

Co do samej kwestii...obrona jednej czy drugiej strony niema większego sensu. Przynajmniej dla mnie bo jak już pisałem wcześniej kilkukrotnie to i teraz powtórzę chyba po raz ostatni. Mamy tu doczynienia z konfliktem ideologicznym!!
Mamy różną ocenę historii Polski zwłaszcza powojennej i różnimy się co do wizji jak ta Polska ma wyglądać kiedyś tam w przyszłości... dlatego taka,a nie inna ocena tego co się dzieje tu i teraz.

PiS nie był dobrym wyborem w ostatnich wyborach, ale podczas nich został wykonany bardzo ważny krok, a mianowicie odsunięcie PO od władzy i to było najważniejsze..
tak...ja na PiS nie głosowałem.

PostNapisane: 17.lis.2016 18:44:21 
Użytkownik

http://wmeritum.pl/internauci-smieja-si ... ich/161531

"Napastowany pismak z gw na MN" hahaha, oni już biedaki nie wiedzą jak tu jeszcze dopieprzyc narodowcom hahaha, znów nie pykło.

Roger niech moją odpowiedzią będzie odpowiedz Tomka, zgoda w stu procentach.
Dodam tylko, że nie jestem bezkryryczny wobec pisu, wiele spraw mi swój nie podoba i też nie jestem wyborcą pisu, ale wg ciebie najpewniej się wstydzę wyboru i teraz sciemniam.
Co do obietnic platformy, nie spelnili żadnej, za to gratis po wyborach dołożyli vat, wiek emerytalny, ofe itd.

Posłużę sie cytatem z Mariana Kowalskiego

"Różnica miedzy nami jest taka, ze dla nas Polska to Bóg-Honor-Ojczyzna, a dla nich ch.j dupa i kamieni kupa"

PostNapisane: 17.lis.2016 19:08:13 
Użytkownik

Panowie,

Pozwolę sobie na dwa słowa. Po pierwsze PO nie ma u władzy już ponad rok, zatem kiedy zamierzacie przestać "przykrywać" każdy niewygodny dla Was temat retoryką pt. a za PO to dopiero był bu...el? Po drugie zaś, skąd ten wniosek, że mnie boli, że PO straciło władzę? Zatem dygresja o moich różowych okularach nie ma sensu. I tak na koniec niczego nie staram się uprościć i banalizować, wręcz przeciwnie.

Po raz kolejny dochodzę do wniosku, że nasza dyskusja jest psu na budę, ponieważ jesteście w stanie zrelatywizować każde, nawet najgłupsze decyzje aktualnych decydentów. I tak, nie wierzę w to, że żaden z Was nie głosował na PIS, bo bronicie ich z uporem godnym lepszej sprawy (w ogóle kogokolwiek ostatnio nie spytam to nikt na PIS nie głosował, to obciach jakiś czy co?).

PS. Marian Kowalski, no to jest dopiero autorytet, się uśmiałem po pachy...

PS2. Przejrzycie na oczy jak przyjdzie Wam płacić za kilka lat za te wszystkie aktualne, genialne pomysły, na które zwyczajnie nie ma kasy. Bo koniec końców po d...pie dostaniemy my wszyscy, taka prawda.

Miłego wieczoru, spadam na weekend.

PostNapisane: 17.lis.2016 19:18:04 
Roger_35 napisał(a):
Po raz kolejny dochodzę do wniosku, że nasza dyskusja jest psu na budę, ponieważ jesteście w stanie zrelatywizować każde, nawet najgłupsze decyzje aktualnych decydentów. I tak, nie wierzę w to, że żaden z Was nie głosował na PIS, bo bronicie ich z uporem godnym lepszej sprawy (w ogóle kogokolwiek ostatnio nie spytam to nikt na PIS nie głosował, to obciach jakiś czy co?).

Kiedy Ty w końcu zrozumiesz,że mi o PiS, ani o PO nie chodzi!!?? Czytałeś mój post?? Co ja tam czym przykrywam??

PostNapisane: 17.lis.2016 19:20:55 
Użytkownik

Potwierdzasz to, co wielokrotnie było tu powtarzane.
Obecna opozycja nie potrafi zrozumieć, jak mozna popierać niektóre działania pisu, nie glosujac na nich.

Ja np od nikogo z moich znajomych uslyszalem zeby głosował na po, pis lub petru

Kowalski dla mnie akurat też nie jest zadnym autorytetem, ale z tym cytatem zgadzam sie w 100%.

PostNapisane: 17.lis.2016 19:36:52 
Użytkownik

tomeksopot napisał(a):
Roger_35 napisał(a):

Kiedy Ty w końcu zrozumiesz,że mi o PiS, ani o PO nie chodzi!!?? Czytałeś mój post?? Co ja tam czym przykrywam??

Cytuję "PiS nie był dobrym wyborem w ostatnich wyborach, ale podczas nich został wykonany bardzo ważny krok, a mianowicie odsunięcie PO od władzy i to było najważniejsze.. "???????? To jak to rozumieć? Nie chodzi Ci? No błagam Cię.....

PostNapisane: 17.lis.2016 19:57:00 
no ale do reszty to już sie nie odniesiesz...hmmm...
Banalizujesz bo ja myśle narodowa-konserwatywna-prawica, a Ty mówisz PiS (oszołomy,pani broszka itp...) i się rozmowa kończy bo na nienawiści do pisu się Twoja świadomośc polityczna kończy..
Fakt powinienem wyrazić się precyzyjniej... odsunięcie od władzy PO owszem było najważniejsze, ale PO raczej jako symbolu postkomunistycznego ukladu zawartego w magdalence pod przewodnictwem "wielkiego bohatera narodowego" jakim był Bolek. Chodzi o biegunowość. PiS nie jest idealny ba może i nawet kiepski, ale innej alternatywy nie było i dlatego ludzie powiedzieli dość!

PostNapisane: 17.lis.2016 20:06:21 
Moderator

tomeksopot napisał(a):
Chodzi o biegunowość. PiS nie jest idealny ba może i nawet kiepski, ale innej alternatywy nie było i dlatego ludzie powiedzieli dość!

To jest to o czym wcześniej pisałem, że pis nie wygrał tylko po przegrało ;-)

Mnie dziś rozbawił wpis:
"Jarosław Kaczyński winą za niski wzrost PKB obarczył przedsiębiorców związanych z opozycją. - To są słowa cynicznego polityka. Posądzanie przedsiębiorców o to, że sami siebie będą karali, jest po prostu głupie - mówi Wojciech Warski, prezes spółki informatycznej Softex Data. - Zatrudniam ponad 1000 osób, jest to wielka odpowiedzialność. Nie uzależniam decyzji biznesowych od rządzącej opcji politycznej - dodaje Henryk Orfinger, prezes firmy Dr Irena Eris S.A."

Rzekłbym, że się koleś nie zna na przedsiębiorczości. Nawet nie wie ile osób korzysta z dofinansowania i dość dobrze wykorzystuje (przynajmniej woj. pomorskie gdzie mam wgląd). Zastanawiam się co teraz wymyśli. A szykują się kolejne głośne sprawy związane z ubezpieczeniami (nie tylko OC) oraz wzrost akcyzy na importy produktów drugiej potrzeby jak alkohol - zwłaszcza kategoria win, brandy, wódek kolorowych. Ma to oczywiście niby podnieść wzrost sprzedaży produktów krajowych ale chyba nie zauważyli, że ponad połowa firm została sprzedana 10-11 lat temu w zagraniczne ręce - kto wtedy rządził i na to pozwolił?

PostNapisane: 17.lis.2016 20:10:22 
Użytkownik

tomeksopot napisał(a):
no ale do reszty to już sie nie odniesiesz...hmmm...
Banalizujesz bo ja myśle narodowa-konserwatywna-prawica, a Ty mówisz PiS (oszołomy,pani broszka itp...) i się rozmowa kończy bo na nienawiści do pisu się Twoja świadomośc polityczna kończy..
Fakt powinienem wyrazić się precyzyjniej... odsunięcie od władzy PO owszem było najważniejsze, ale PO raczej jako symbolu postkomunistycznego ukladu zawartego w magdalence pod przewodnictwem "wielkiego bohatera narodowego" jakim był Bolek. Chodzi o biegunowość. PiS nie jest idealny ba może i nawet kiepski, ale innej alternatywy nie było i dlatego ludzie powiedzieli dość!

Ja i mnie podobni też mówimy dość, na tej samej zasadzie, nie wolno? I zluzuj rajtuzy, PISu to ja nie lubię, a jak już któremuś z kolegów odpowiedziałem, uczucia nienawiści nie znam, po prostu.

Powiem szczerze, Twoje powyższe komentarze są zwyczajnie niegrzeczne, nie czujesz tego? Cytuję "się rozmowa kończy bo na nienawiści do pisu się Twoja świadomośc polityczna kończy.." Jak chcesz prowadzić jakikolwiek dialog po takiej ocenie, tak naprawdę nic o mnie nie wiedząc?

Na koniec raz jeszcze, jak Was d...a zaboli za chwilę finansowo, bo trzeba będzie płacić za aktualne rozdawnictwo to przejrzycie na oczy. Spadam...

PostNapisane: 17.lis.2016 20:25:21 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
@przemik
Jak pijesz do mnie to trafiles kula w plot

Tomek wyjaśnił wszystko, ja sie tylko pod tym podpisuje.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

Ostatnio edytowano 17.lis.2016 20:35:45 przez Zarathustra, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 17.lis.2016 20:28:47 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
bloku napisał(a):
"Jarosław Kaczyński winą za niski wzrost PKB obarczył przedsiębiorców związanych z opozycją.
Nie przedsiębiorców, tylko samorządowców, którzy wstrzymali inwestycje w gminach w których rządzą, co może skutkować wstrzymaniem wypłat funduszy strukturalnych...
Nie wiem na ile to prawda...ale efekt pójdzie na pewno na konto ekipy władzy...

PostNapisane: 17.lis.2016 20:29:21 
Roger_35 napisał(a):
Ja i mnie podobni też mówimy dość, na tej samej zasadzie, nie wolno?

no tylko dość czemu?? Temu, że komuś udało się ten układ magdalenkowy,ubekistan od władzy odsunąć?? Oczywiście, że wolno to Twoje/Wasze święte prawo tylko, że to jest kolejne potwierdzenie mojej tezy o tym, że mamy doczynienia z konfilktem ideologicznym!! inne spojrzenie na najnowszą historie Polski!!
a rajtuzy to możesz sam zluzować :D

PostNapisane: 17.lis.2016 20:58:38 
Moderator

Przejrzałem teraz info w dwóch przeciwsobnych stacjach. Jedni, że Prezes miał co innego na myśli a w drugiej, że uderzył w przedsiębiorców małych i średnich a odpowiedzą za to samorządowcy. Jak widać prawda jest gdzieś po środku ale pewnie i tak mu się oberwie. Rolników wkurzył, teraz środowisko prywatnych przedsiębiorstw...kto następny? Czekamy na górników? :-)

PostNapisane: 17.lis.2016 21:10:35 
Moderator

Dość rozwalaniu III RP TOMKU!!! Tak dobrze było żyć w układzie pomagdalenkowym, kraju dla ELIT! Teraz to jest kraj dla wieśniaków, mówimy DOŚĆ! :)

Bez obrazy Roger :)

PS. Co do samorządowców to jest w tym dużo prawdy. Sam byłem świadkiem zaniechania dużej inwestycji w Toruniu MAJĄCEJ JUŻ PRZYZNANE DOFINANSOWANIE z programu 2.5 POIiŚ.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 17.lis.2016 21:26:16 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
Jaki jest sens obarczania przedsiębiorców, przecież to bez sensu...

PostNapisane: 17.lis.2016 22:10:21 
Moderator

Tak jak pisał Tomek, to jest spór ideologiczny. Jedni wolą Polskę w wizji Michnika, drudzy w wizji Kaczyńskiego, początek sporu był już tutaj:

a kim jest Michnik macie w pigułce tutaj:

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 17.lis.2016 23:43:08 
Moderator

Auto: Audi S4
myszon90 napisał(a):
bloku napisał(a):
"Jarosław Kaczyński winą za niski wzrost PKB obarczył przedsiębiorców związanych z opozycją.
Nie przedsiębiorców, tylko samorządowców, którzy wstrzymali inwestycje w gminach w których rządzą, co może skutkować wstrzymaniem wypłat funduszy strukturalnych...
Nie wiem na ile to prawda...ale efekt pójdzie na pewno na konto ekipy władzy...

Manipulujesz. Mowi wyraznie o przedsiębiorcach.
Tutaj wypowiedz "naczelnika" od 00.20
https://vod.tvp.pl/27498955/16112016

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1