Baskecior napisał(a):
Czytam i czytam i widzę że niektórym z Was równo odjebało ...
1) Może od razu gościa powiesić pod stropem głównej hali, co tam jeździć wózkiem po stopach czy dać wpierdol bejzbolem ...
2) Skoro szef był w porządku to dlaczego donosić lub robić mu syf? Chcecie brudu narobic innym ludziom przy okazji? Jeśli kontrol doprowadzi do likwidacji firmy to co? Co tam, kilkanaście osbós na bruk...
3) Skoro zwrócił uwagę szefowi a on nic nie robi to napiszę to jeszcze raz: zmienić pracodawcę bo głową muru nie przebijesz.
Denuncjowanie czy gansterskie zagrywki to skurw...o!
Na koniec: miałem już kierowników idiotów, miałem szefów różnej maści a ostatniemu powinienem honorowo napluć w pysk ale nigdy nie zniżyłbym się do donosu. Płacił na czas, regulował ZUSy, zdobyłem wiedzę, doświadczenie, kontakty ...
Baskecior , czytaj ze zrozumieniem ... od początku ....
Po prostu niektórzy ludzie nie nadają się na obejmowanie takich odpowiedzialnych stanowisk . Gość dosłownie oderwany od pługa , z dupy wyciągnięty popracował dwa miesiące w Berlinie jako pionek i tutaj przyjechał robić karierę na niczym się nie znając . Ma wkoło siebie 5 bardzo dobrze wyszkolonych pracowników-magazynierów co w tej branży przepracowali po 10 lat .... nawet nich nie słucha. Pamiętasz jakie były harce z pupilem Macierewicza Misiewiczem ?? ... ?? to taki sam kaliber sprawy . Jeżeli gość nie potrafi wyciągać wniosków z własnych błędów , .. to wybacz na to nie ma wytłumaczenia ..... czasami nawet nie myśli nad tym co mówi , dopiero jak się spierniczy włącza mu się trybik ....
Druga sprawa , jeżeli grozi ludziom że nie wypłaci im dniówki ... to w jakim świecie on żyje ?? chciałbyś mieć takiego kierownika nad sobą ??
A jakby Ci kazał pracować 9 metrów nad ziemią na sprzęcie , na który nie masz uprawnień , bez zabezpieczeń - szelek .... i ciągle by Cię poganiał .... , to co byś zrobił, jakbyś spadł z góry i się połamał ... może byś powiedział , .. .to ja sobie już pójdę ?? Właśnie jego zagrywki , .. i brak kultury to skurwysyństwo ....
Po prostu nie dorósł do tego by być kierownikiem , i to nie jest tylko moja opinia . Co innego gdyby troszkę słuchał rad , które mu udzielamy , chciał z nami współpracować ... pytał się przed podjęciem jakiejś ważnej decyzji .... to to jeszcze by miało sens , ... byśmy ładnie wychodzili na prostą .
Nie po to się męczyłem w zrąbanej castoramie 12 lat .... , bo myślałem , że tak musi być . Tu nie chodzi , że chcę objąć jego stanowisko , bo nie chcę ..... , ale tak to on sobie może pogrywać ze szczeniakami z ukrainy , ale nie w Polsce z nami . Mi się już nie chce przez jakiegoś niekompetentnego pseudo kierownika zmieniać prace, bo mam już swoje lata ... i pomiatać swoim tyłkiem sobie nie dam , ... wolę zmienić kierownika .
Kontrola nie doprowadzi do upadku firmy , ale do ukarania go osobiście grzywną za brak przestrzegania bhp na hali , że którą jest odpowiedzialny . Jeżeli zaczniemy go oficjalnie punktować takimi środkami , to w końcu go odwołają .
Ostatnio pracownik wlazł na tira , .. podłoga była śliska ... wywinął orła .... rozciął łuk brwiowy- oko spuchnięte , .. rozciął lekko szyję ..., gość ładnie zakrwawiony . Mówię mu , ... trzeba tego pracownika zawieźć do szpitala aby go opatrzyli , ... on na to , że nie trzeba .... , że wszystko jest w prządku ..... , nie jest lekarzem aby w takich sprawach orzekać i diagnozować ... . Ten pracownik na drugi dzień przylazł do pracy , ... oko napuchnięte w cholerę , ... sine .... i boli ... nadaje się na l4 .... ale według kierownika jest z nim wszystko w porządku . Gdyby wdało się jakieś zakażenie , większa infekcja .. bo nie zostało to należycie opatrzone - odkażone , nie zostały podane odpowiednie leki , ... to co byś zrobił gdybyś był tym pracownikiem ? , a co byś zrobił gdybyś był tymże kierownikiem ??
więc Baskecior jeżeli przyzwalasz na takie traktowanie w pracy , to sorry ... ale któryś z nas żyje na innej orbicie . Właśnie stąd się bierze takie ch**...... traktowanie pracowników w pracy , ... typowa polska patologia biznesu .
Niebawem będę szedł na zaległy urlop , .... to odwiedzę kilka urzędów , i się wypytam co i jak .