Witam, rozglądam się za BMW serii 1 dla żony. Ma byc w miarę nowe (max 5 lat), rozważam też po prostu nowe ale to inna bajka, bo wkurza mnie konfigurator BMW nie pozwalający na wybranie modelu, skrzyni a potem po prostu tego co chcę bez żadnych zyebanych pakietów sretów za milion.
Rozważam:
1. Nowe, ale wtedy silnik R4 (nie R3), automat, benzyna, skóra (nie eko), elektryka wzystkiego, klima, navi oraz czujniki parkowania i NIC więcej.
2. Używane, ale wtedy silnik R6, automat, benzyna i dalej jw. W tym także xDrive i 1M.
Pytanie o opinie na temat wymienionych podzespołów - bo sporo ludzi mói mi, że to okrótne gówno niestety:
- Silniki benzynowe R4 i R6 turbo
- Napęd xDrive (opcjonalnie, w zasadzie to nie stanowi to dla mnie żadnego kryterium, czy tył czy xDrive obojętne)
- Skrzynie automatyczne
I na koniec, co sądzicie o tym konkretnym egzemolarzu:
https://allegro.pl/ogloszenie/bmw-m135i ... 8174025668Morgi, nie wiem o co się czepiasz tego konfiguratora. Przecież właśnie wybiera się wersję silnikową i możliwe w niej skrzynie biegów. Następnie wersje wyposażenia, elementy zewnętrzne, wewnętrzne, wspomniane pakiety, itd. Takich aut, spełniających Twoje kryteria to będzie zylion. O ile się nie mylę to masz trochę wspólnego z programowaniem, pomyśl więc trochę bardziej 01101110