.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 17:55:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2003 10:30:16 
Użytkownik

Moja trwała ok. 1.5 godziny. Również miałem poluzowane śruby. Ale tutejejsze warsztaty to nie ASO! W ASO za wymianę przegubu chcieli ode mnie robocizne za 300 zł. Tu zapłaciłem 40. Jest różnica. Podejrzewam ze za 40 mechanik zrobił dokładnie to samo co zrobiliby w ASO. Przegub przejechał już 12 tysięcy km i nic złego z nim się nie dzieje.
Jeszcze do mojej geometrii - mam w samochodzie wydruk komputerowy wielkosci strony A4 z kilkudziesięcioma parametrami jakie zostały ustawione podczas geometrii.
Czasami prowincja ma swoje uroki :grin: Jeśli u nas geo kosztowałoby nawet 100 zł nikt by jej nie robił. Proste

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2003 11:53:16 
Użytkownik

Raphall masz w 100% racje, ja teź omijam ASO szerokim łukiem. Wszystko w samochodzie staram się robić sam albo z kolega mechanikiem. Po części teź jeżdze do hurtowni bo maja dokładnie takiego samego producenta jak w ASO. Tak więc niedajmy sie ładować przez ASO. A co do twojej geometrii to auto powinno jeżdzić prosto. Mozesz jeszcze zamienić opony stronami żeby wykluczyć ich wade.

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2003 12:01:12 
Użytkownik

Nie dodałem ze ASO chciało za przegub 850 zł. Ja znalazłem za 140. Działa bez zarzutu. Za tę cenę miałbym 6 przegubów :)
Co do zmiany opon to wiem, ale nie mogę... Z przodu jeżdżą zimówki Continentala z tyłu - całosezonówki Good Year. Nie dam całosezonowych na przedni napęd. Trochę się boję. U nas w lasach :) na drogach jeszcze sporo lodu.......
Rogal1 o fotce pamiętam (silnik) Please o jeszcze odrobinę cierpliwości :)

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 10:54:07 
Użytkownik

to fakt, że ASO to cenowa porażka. Ja też z większą dłubaniną jadę pod Warszawę do Duczek /polecam/. Gościu kupi każdą nową część jaką potrzeba - wedle życzenia - tańszą, droższą, lepszą, gorszą i do tego robocizna dosłownie społecznie. Na jesieni właśnie za wymianę przegubu wyczesał 30 PLN :0 . Przy okazji spytałem o robotę sprzęgła - to kurde szok bo za wymianę tarczy + docisk /na nowe bez żadnej regeneracji/ zaśpiewał 200 PLN i jeszcze powiedział, że jak będę zdecydowany to się dogadamy. Gościu ma halę, podnośniki i dwóch kolesi co śmigają jak przecinaki i widać, że wiedzą co robią /przegub robili dosłownie kilka minut/ - tak że nie jest to jakiś kowal spod wiaty co narzędzia nosi w neseserku. W połowie lutego dałem do przeglądu po 60 tys. Polówkę służbową do Chylińskich /bo tam firma serwisuje auta/. Fakture wystawili na 2300 złociszy, litania z wymianami bez końca - cały rulon a poza olejem i filtrami nie zrobili kompletnie nic, nawet szmatką nie przetarli części, które na fakturze widniały jako wymienione. Jak mechanikowi o tym powiedziałem to się zaśmiał i stwierdził, że "firma płaci"
Niestety ale to typowy obraz warszawskich ASO. Teścina robi w autoryzowanym DajEwo i też jak opowiada to mózg się lasuje jak ludzi przekręcają...........także Panowie - radżmy sobie sami :oko: - pieprzyć ASO

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 11:11:48 
Użytkownik

Z ust mi wyjąłeś to ostatnie zdanie :grin: :grin: :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 06.kwi.2003 17:17:38 
Użytkownik

Witam!

Jezeli chcecie tanio oraz bardzo solidnie i fachowo naprawic autko,
naprawcie w Auto Service W. Górski.
NIe przplacajcie w miescie, poza miastem jest o polowe taniej.
Ja sam naprawiam w nim moje ukochane Audi 80 Coupe! Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 07.kwi.2003 01:53:25 
Użytkownik

Raphall napisał(a):
Co do zmiany opon to wiem, ale nie mogę... Z przodu jeżdżą zimówki Continentala z tyłu - całosezonówki Good Year. Nie dam całosezonowych na przedni napęd. Trochę się boję. U nas w lasach :) na drogach jeszcze sporo lodu.......
R

Tu nie chodzi o zamiane pród-tył tylko prawa-lewa strona na tej samej osi(przedniej).Jeśli po zamianie (tylko na czas próby)będzie ściągać dwa razy mocniej albo o połowe słabiej to możesz zacząć myślec o zmianie przednich opon(na nowe).
Pozdrovka. :oko:

Tytuł:
PostNapisane: 07.kwi.2003 07:35:35 
Użytkownik

Ja labo robie sam albo jade poza miasto lub go tzn "starych zgredow"
i panowie za rownowartosc flaszki robia duzo i dobrze.

Np w mojej byłes 80 (zeby im łapki pousuchały) zbierznosc i geometrie ustawil mi gosc za 30zł. A w servisie u danelczyka krzykneli mi 150zł

Tytuł:
PostNapisane: 07.kwi.2003 15:43:26 
Użytkownik

dyskusja zrobiła sie troche jednostronna, przecież ASO ma też dużo plusów.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1