.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 03:53:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ojciec chce kupić Audi A4
PostNapisane: 03.sty.2003 19:01:30 
Użytkownik

Mojemu starszemu znudziło sie juz Daewoo i rozważa nabycie Audika A4 TDI lub 1.8 20V z lat 96-97.Mozecie mi powiedzieć,na co zwracać uwage przy zakupie i jaki silnik wybrać-diesel czy benzyna.Pisze na Waszym forum,bo nie znam nikogo lepiej znającego sie na autach tej marki,anizeli samych własciciele.Prosze o odpowiedz i z góry dziękuje :grin: :grin: :grin:

>>>NEXIA CLUB NR.73<<<
.. Nexia i Vectra górš..

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2003 19:55:13 
Użytkownik

Proponuje 1.9 TDi 110 KM albo 1.8 Turbo quattro. Tylko te wersje silnikowe !
Pozdr
DeS

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2003 20:06:04 
Użytkownik

przede wszystkim nie zwracaj uwagi na to czy auto rdzewieje :lol: .... Audi od ponad 15 lat obustronnie cynkuje blachy ... no chyba ze autko jest bite i kijowo zlozone z kilku to zdza moze sie pojawiac ... druga sprawa to w miare mozliwosci niech szuka quattro ... poza tym wedlug mnie na nasze polskie bezdroza lepsze zawieszenie ma A6 C4 ... poza tym niech autko ma jak najwiecej wyposazenia ;) ... bo jak pozniej autko bedzie sie podobalo a nie bedzie mialo paru pierdol to bedzie maly niedosyt :) ... poza tym jezeli chodzi o 1.8 to lepiej brac 1.8 T .... no chyba ze ma byc zalozony gaz ... ale wtedy lepiej brac 1.9 albo 2.5 TDI ... najlepsze silniki Diesla na swiecie ma Audi 8-)

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2003 20:42:43 
Użytkownik

Hansik napisał(a):
... najlepsze silniki Diesla na swiecie ma Audi 8-)

no a reszta VAGu? :D

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2003 20:49:28 
Użytkownik

... a reszta VAGu ma silniki od Audi 8-) :-P

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2003 20:53:34 
Użytkownik

Mam mojego passacika do sprzedania - TDi quattro - full wersja ze wszystkim co może sobie zamarzyć - brak tylko nawigacji :) - serwisowana, gwarancja, stan igła, mały przebieg.

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2003 21:54:50 
Użytkownik

WSZYSTKIE MOTORY,OPROCZ 1.8 20V(WOLNOSSACY) SA WYSMIENITE!!!ZWRACAJ UWAGE NA TO W JAKIM STANIE JEST POD WZGLEDEM TECHNICZNYM:WAHACZE!!!!!!!!!!!!! :0 ,PASEK ROZRZADU ITP...
PO WIEKSZYM PRZEBIEGU W SILNIKACH "AFN 110PS" NASTEPUJE POCENIE SIE W OKOLICACH WALU KORBOWEGO(SIEMERING) ORAZ ZWIEKSZONY UBYTEK OLEJU(SZCZEGOLNIE PO DLUZSZEJ JEZDZIE)TURBINKA.ZWRACAJ UWAGE NA TO GDZIE AUTO BYLO SERWISOWANE(KSIAZKA SERWISOWA).

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2003 22:09:36 
Użytkownik

MISTERSPORT napisał(a):
...PO WIEKSZYM PRZEBIEGU W SILNIKACH "AFN 110PS" NASTEPUJE POCENIE SIE W OKOLICACH WALU KORBOWEGO(SIEMERING) ORAZ ZWIEKSZONY UBYTEK OLEJU(SZCZEGOLNIE PO DLUZSZEJ JEZDZIE)TURBINKA.....

Co rozumiesz przez "większy przebieg" ?

TDI streetracing

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2003 22:22:40 
Użytkownik

MISTERSPORT napisał(a):
.......................................................................................................................

Witam na forum ..... ciekawe ile w Polsce jest Sport quattro 8-)

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2003 22:24:56 
Użytkownik

Polecam 1,8 T Quattro.Naprawde świetna furka :D

Tytuł: Re: Ojciec chce kupić Audi A4
PostNapisane: 03.sty.2003 22:45:23 
Użytkownik

MARTINO napisał(a):
.... i jaki silnik wybrać-diesel czy benzyna

na to pytanie to niestety bardzo trudno jest odpowiedzieć, chyba lepiej od nas znasz styl jazdy Twojego ojca i wiesz lepiej od nas ile km rocznie ojciec jeździ, a wracając do quattro - nie ma się co stresować jego brakiem jak się jeździ autem "tylko w niedziele" :oko:

i jeszcze jedno - za bardzo podobne pieniądze można kupic bardzo dobrze wypasione A6 C4 w quattro i automacie :D (niektórzy jak np. mój ojciec juz się najeździli manualami)

TDI streetracing

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2003 23:58:50 
Użytkownik

witam,
otoz koledzy delikatnie zwrocili Ci uwage na jeden szkopul, ktory w zasadzie odwiodl mnie od zakupu a4 z 96-97.
otoz zawieszenie tego auta to delikatnie mowiac shit! nie obrazajac kierowcow.
zbudowane jest toto z 3 wahaczy na stronie (1 na gore i 2 na dol) i jest zarabiscie wygodne (podobnie jak passat b5 i audi a6 od 97 roku, czyli w nowej budzie)
ale niestety tuleje wahacza rozwalaja sie srednio co ok. 30-50 tkm (rozni ludzie roznie mowia, niektorzy zrobili i 70tkm, ale inni po 20, a gadalem o tym z milionem osob. zreszta zobacz sobie ten post http://forum.tuning.info.pl/viewtopic.p ... highlight=

no a poza tym sworzen masz zintegrowany z wahaczem, co oznacza oczywiscie zintegrowana wymiane.... :grin: :-D :bardzozly:
bo po co zrobic wykrecany jak w b4? no po co? zeby serwis byl tanszy?
ale po co? :bardzozly:
qrde, stary mowie ci dali dupy kolesie od audi na calego.
jak juz masz cos kupowac to a4 od 2000, bo ponoc od wtedy poprawili.
a najlepiej tak jak sugeruja to koledzy, wciagnij a6 i nie uznawaj w zyciu kompromisow.
wygody tego statku nie da sie z niczym porownac. sam sie napalilem na taki jakis miesiac temu, to kolega z forum opylil i nie poczekal, az zebralem kase.... :lol: :zakrecony:
a co do silnika, to osobiscie uwazam, ze konstrukcje wolnossace sa bardzo mile. nie wyzylowane to to jest i fajnie i dlugo jezdzi. i to 1.8 to sam bym kupil
poza tym gaz + turbina = zadyma, a na wolnossacym jest ok.
wiem, ze koledzy sie nie zgodza, ale trudno.
podobinie nie zgadzam sie co do diesela.
ktos kto mowi, ze VW ma najlepsze diesele, nie jezdzil chyba CDI merca. ja jezdzilem Vito i to bylo dopiero przezycie.
TDI przypomina traktor.
jednak co common rail, to common rail.
poza tym w tym roku jezdzilem nowiutkim a3 1.9TDI - 130 KM w niemczech i powiem Ci, ze frajda jest do 100 km/h. i po miescie. skoczne toto, zrywne i fajnie mu turbinka kreci. ale jak wyjedziesz na trase (albo na autobahn niemiecki) i chcesz cos zamieszac miedzy 130 a 160 km/h to musisz uzbroic sie w cierpliwosc! bo dieselek nie ma juz mocy. no chyba, ze jest to 2.5 TDI, to wtedy zabawa trwa na calego....
a benzynka ciagnie rowniutko. przynajmniej moja.... ;-)

i to na tyle.

michu

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2003 14:05:44 
Użytkownik

-MAM NA MYSLI PRZEBIEG POW.200TYS.,DWOCH KOLEGOW MA A4,MOJA SIOSTRA I WOJEK
-SPORT W POLSCE JEST JEDEN
-A WAHACZY NA KAZDE KOLO JEST PO CZTERY,A NIE TRZY....
POZDRAWIAM

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2003 14:24:23 
Użytkownik

MISTERSPORT napisał(a):
-SPORT W POLSCE JEST JEDEN
-A WAHACZY NA KAZDE KOLO JEST PO CZTERY,A NIE TRZY....
POZDRAWIAM

Tak w ogóle witam na forum, od razu prośba: Wyłącz CAPS LOCK i napisz coś osobie.
Pozdrawiam
DeS

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2003 14:43:39 
Użytkownik

michu napisał(a):
ktos kto mowi, ze VW ma najlepsze diesele, nie jezdzil chyba CDI merca. ja jezdzilem Vito i to bylo dopiero przezycie.
TDI przypomina traktor.
jednak co common rail, to common rail.
poza tym w tym roku jezdzilem nowiutkim a3 1.9TDI - 130 KM w niemczech i powiem Ci, ze frajda jest do 100 km/h. i po miescie. skoczne toto, zrywne i fajnie mu turbinka kreci. ale jak wyjedziesz na trase (albo na autobahn niemiecki) i chcesz cos zamieszac miedzy 130 a 160 km/h to musisz uzbroic sie w cierpliwosc! bo dieselek nie ma juz mocy. no chyba, ze jest to 2.5 TDI, to wtedy zabawa trwa na calego....

i to na tyle.

michu

michu: chyba nie bardzo potrafisz wykorzystać moc TDI albo te A3 miało padniętą przepływkę :oko:

tak się składa, że moje auto swój niemały przebieg zawdzięcza autobahnom gdzie najwieksza jest frajda z elastyczności i przyspieszeń osiąganych między 140 a 190 km/h :D

a co do ustarek w zespole przeniesienia napędu - to nie doswiadczyłem (130tys przejechane), wahacze są 4, seryjne zawieszenie a4 jest baaardo komfortowe w stosunku do tego na jakim ja jeżdże (H&R) inną sprawą jest duży rozstaw osi w A6 za czym dalej pojawiają się plusy w komfortowej jeżdzie

i jeszcze jedno - najlepsze moim zdaniem (pod wzgledem osiągów) są dizle VAGa, przecież w A8 3.3TDI nie pracuje nic innego jak common rail :D

TDI streetracing

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2003 14:48:10 
Użytkownik

MISTERSPORT napisał(a):

uff... w takim razie jeszcze dobry rok pownienem mieć spokój :D

TDI streetracing

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2003 14:52:58 
Użytkownik

tak apropos Mesia Vito to to co moge powiedziec z doswiadczenia moich znajomych to jest to baaardzo nieudana jednostka zarowno napedowa jak i caly samochod ... przede wszystkim porownujac go z VW multivanem ( lepiej wyposazona wersja transportera) to przepasc .... model 112CDi i VW Mulitvan 2.5 TDi bo takie byly porownywane maja nastepujace roznice : mesio 10 l /100 VW 8l/ 100 .... amorki w nowym mesiu padly po 30 tkm w VW jak narazie zadnych usterek .... poza tym w mesiu silnik trzeba dogrzewac elektrycznie zeby wogole bylo cieplo w kabinie ... elastycznosc 115 konnego VW powala na kolana w porownaniu do Mesia ... hamulce w mesiu to taka imitacja ... cos dla maniaka tuningu ... do wymiany :oko: ... w VW hamulce sa takie jak byc powinny w samochodzie dostawczym i jak sie chce zatrzymac to czuc ze hamuja jak w samochodzie dostawczym a nie jak w 40 tonowej ciezarowce ... ot ... taki maly OT ...

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2003 15:02:05 
Użytkownik

michu napisał(a):
to poza tym w tym roku jezdzilem nowiutkim a3 1.9TDI - 130 KM w niemczech i powiem Ci, ze frajda jest do 100 km/h. i po miescie. skoczne toto, zrywne i fajnie mu turbinka kreci. ale jak wyjedziesz na trase (albo na autobahn niemiecki) i chcesz cos zamieszac miedzy 130 a 160 km/h to musisz uzbroic sie w cierpliwosc! bo dieselek nie ma juz mocy. no chyba, ze jest to 2.5 TDI, to wtedy zabawa trwa na calego....

i to na tyle.

michu

wlasnie cala frajda w TDI jest przy przedkosciach 130-180 wiec nie wiem co to bylo za A3

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2003 15:17:12 
Użytkownik

Serdeczne dzięki za opinie na temat A4.Może bedzie lepiej rozejzec sie za A6 z tych latek.Starszy chce wziąsc TDI albo benzynke z gazem.Powiedzcie mi jeszcze,czemu są takie złe opinie o silniku 1.820V???

A moze ktoś ma na sprzedaż A4 lub A6 z dobrym wyposazeniem.
Zaprawszam na privata. :grin: :grin: :grin: :grin:

>>>NEXIA CLUB NR.73<<<
.. Nexia i Vectra górš..

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2003 16:23:19 
Użytkownik

rzeczywiście A4 ma kiepską zawiechę z przodu. To znaczy ma swietną ale nie na Polskie drogi. Jest usterkowe, ale nie ma z tym jakiejś fatalnej tragedii. Co do silnika 1.8 to powiem tak. Jak najbardziej warto kupić, ale tylko w duecie z turbo. Bo tylko wtedy ma to jakiś większy sens. pewnie nie wiele większe spalanie, a jaka radocha z jazdy. Jak chcesz tanio i wiele jeździć to kupuj 1.9tdi. sprawdzona i wytrzymała konstrukcja, oszczędna i szybka (łatwa do chiptunningu).
Ja bym brał a4 bo to nowsza konstrukcja i wydaje mi się, że jest po prostu ładniejsza (moje prywatne zdanie).

MASTERSPORT Co do Wątku o Sport Quattro- to kto w polsce je ma?!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1