witam,
otoz koledzy delikatnie zwrocili Ci uwage na jeden szkopul, ktory w zasadzie odwiodl mnie od zakupu a4 z 96-97.
otoz zawieszenie tego auta to delikatnie mowiac shit! nie obrazajac kierowcow.
zbudowane jest toto z 3 wahaczy na stronie (1 na gore i 2 na dol) i jest zarabiscie wygodne (podobnie jak passat b5 i audi a6 od 97 roku, czyli w nowej budzie)
ale niestety tuleje wahacza rozwalaja sie srednio co ok. 30-50 tkm (rozni ludzie roznie mowia, niektorzy zrobili i 70tkm, ale inni po 20, a gadalem o tym z milionem osob. zreszta zobacz sobie ten post
http://forum.tuning.info.pl/viewtopic.p ... highlight=
no a poza tym sworzen masz zintegrowany z wahaczem, co oznacza oczywiscie zintegrowana wymiane.... :grin:
:bardzozly:
bo po co zrobic wykrecany jak w b4? no po co? zeby serwis byl tanszy?
ale po co? :bardzozly:
qrde, stary mowie ci dali dupy kolesie od audi na calego.
jak juz masz cos kupowac to a4 od 2000, bo ponoc od wtedy poprawili.
a najlepiej tak jak sugeruja to koledzy, wciagnij a6 i nie uznawaj w zyciu kompromisow.
wygody tego statku nie da sie z niczym porownac. sam sie napalilem na taki jakis miesiac temu, to kolega z forum opylil i nie poczekal, az zebralem kase....
:zakrecony:
a co do silnika, to osobiscie uwazam, ze konstrukcje wolnossace sa bardzo mile. nie wyzylowane to to jest i fajnie i dlugo jezdzi. i to 1.8 to sam bym kupil
poza tym gaz + turbina = zadyma, a na wolnossacym jest ok.
wiem, ze koledzy sie nie zgodza, ale trudno.
podobinie nie zgadzam sie co do diesela.
ktos kto mowi, ze VW ma najlepsze diesele, nie jezdzil chyba CDI merca. ja jezdzilem Vito i to bylo dopiero przezycie.
TDI przypomina traktor.
jednak co common rail, to common rail.
poza tym w tym roku jezdzilem nowiutkim a3 1.9TDI - 130 KM w niemczech i powiem Ci, ze frajda jest do 100 km/h. i po miescie. skoczne toto, zrywne i fajnie mu turbinka kreci. ale jak wyjedziesz na trase (albo na autobahn niemiecki) i chcesz cos zamieszac miedzy 130 a 160 km/h to musisz uzbroic sie w cierpliwosc! bo dieselek nie ma juz mocy. no chyba, ze jest to 2.5 TDI, to wtedy zabawa trwa na calego....
a benzynka ciagnie rowniutko. przynajmniej moja....
i to na tyle.
michu