.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 21:25:47

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dzwon z obrotem i przytupem - niech zyje polskie rolnictwo!!
PostNapisane: 31.mar.2003 00:50:10 
Użytkownik

Witam,
wlasnie zaliczylem taka sytuacje, ze malo nie odjechalem do mojzesza na browca.
otoz naginalem sobie calkiem bezpiecznie na wawe z poznania i jakies 10km od wrzesni, czyli tuz przed autostrada zaczalem wyprzedzac TIR'a, bo sie wlokl.
droga dwupasmowa, 0 ryzyka, miodek. na liczniku ca. 120.
minalem TIR'a i widze (ledwie katem oka) ze przed nim zapierdziela traktor i juz jest prawie na srodku jezdni.
no i zanim do niego dojechalem to wpierdzielil sie na sam srodek - czyli na moj, lewy pas. okazalo sie, ze przygotowywal sie do skretu w lewo...
nie wiem jaka przytomnosc nie kazala mi wcisnac hamulca i wbic sie w goscia centrlanie, tylko momentalnie go ominalem. ale niestety takie manewry corolla, bez ABS, EDS'u i ESp, na zimowych gumach (bylo ok.16st - auto plywalo po drodze jak na lodowisku) koncza sie niestety lekka ruchawka. tak bylo i tym razem, zarzucilo mnie na maxa i zaczalem robic kolka wokol wlasnej osi. caly fart polegal na tym, ze dotknalem tylko metalowej barierki oddzielajacej 2 pasy od siebie.
po jakichs 7-8 kolkach autko stanelo tylem do przodu. na szczescie wszyscy sie zatrzymali i byl spokoj.
ja ladnie zjechalem na bok i pozwolilem sobie na slowo z rolnikiem - szalonym traktorzysta. otoz okazalo sie, ze jego glowny - tylny reflektor jest niewidoczny, bo mial przyrzad do rozrzucania gnoju zainstalowany i to zaslanialo, a ten co jest na blotniku kierunek byl po prostu rozbity w pyl. wiec nawet jakbym bardzo chcial to bym nie zobaczyl.
kolo napisal mi oswiadczenie i teraz mam auto do roboty. tzn. musze zmienic zderzak bo sa 2 ryski i prysnac blotnik bo jest 1 ryska.
fuks, ze po tym jak zarysowalem odrzucilo mnie na srodek drogi i tam sie krecilem, bo jakbym tak sypal o barierke, to by nie bylo czego zbierac. a tak pare piruetow i do domu....
a qrwa, rolnikom to grabie w dupe za takie numery!!!!
i tak sobie myslalem, ze jak bedzie fajnie, jak odbiore w koncu quattro ze wszystkimi bajerami i bardzo przyczepne. i co?
ano to: wyjezdzalem z poznania rowno z jakims gosciem w mercu s - klasse. 320 bodajze. wszystkie bajery (EDS, Esp itp na pokladzie. ok nie quattro) koles mial ukrainskie blachy i bardzo przepisowo jechal. kazde ograniczenie to zwalnil itp. ja tez jechalem pomalu, bo na zimowkach sie troche balem.
i co, przed sochaczewem, patrze, a na skrzyzowaniu skasowany maluch (rolniczny, z rolnicza przyczepka) doslownie nie ma przodu. bo nie ustapil skrecajac w lewo i dostal czolowo. od kogo? od merac s klasse, ktory 50 metrow dalej owinal sie wokol drzewa - rowniotko srodkiem.
widzialem, ze ludzie z merca (maz i zona) zyja. on byl uwieziony w aucie, a ona biegala w szoku dookola. wiec ja bym takiego bauera, ktory ich tak urzadzil chyba zaje....
czujecie? jakis pojeb maluchem za 800pln, starym gratem kasuje merca za 300 tys. pln..... doszczetnie. znaczy skasowalo drzewo, ale wiadomo czyja wina.
ok, koniec topicu.

uwazajcie na pojebow rolnikow!

nie mysle tu o wszystkich rolnikach, ale o tych pojebach co mysla, ze kazdy ich nawet za zakretem widzi i "czuje" , ze rolnik bedzie skrecal w lewo. bo kierunku nie ma wlaczonego....

na ra.

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2003 09:05:37 
Użytkownik

dobrze że nic sie nie stało!
szalone traktory.
2 lata temu jak wiozłem kolegę na rajd do Francji staliśmy 4 godziny przed Poznaniem bo jakiś traktor wyjechał na środek drogi, a kierowca tira który próbował sie ratować przewrócił swojego tira w poprzek drogi!
trochę trwało zanim go usunęli.

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2003 09:19:37 
Użytkownik

Michu ty to masz przygody (nie zazdroszczę) :-? - brak wyobraźni czasem poraża, i często zaletą nie są hamulce, ale silny samochód, którym można uprzedzić katastrofę zawinioną przez kierowców, którzy myślą że są sami na drodze. A zmiany pasaruchu i kierunku jazdy to już klasyka takich nieszczęść, a drzewa dla mnie to powinny rosnąć w sadzie i w lesie, a nie przy drodze. :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2003 09:43:22 
Użytkownik

dobrze ze nic Ci nie jest,
niektorzy to debile, te durne lby im powinni pourywac

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2003 10:07:41 
Użytkownik

Michu, miejmy nadzieje ze w nowym Audi minie Ci zla passa :D
Niestety na wsi to popularne manewry :bardzozly: w zeszlym roku mialem taka akcje, jade sobie (wlasnie zacza zapadac zmrok) z przeciwka jakis ciul jedzie na dlugich, wiec murugam a on nie wylacza, wiec ja dlugie minelismy sie ale duzo to nie widzialem :bardzozly: niemniej mialem wrazenie ze cos widze na drodze przed soba, wiec zwolnilem na wszeliki wypadek i nagle widze ze przedemna nie oswietlony woz z sianem jedzie, dzieki temu ze zwolilem zdarzylem odbic na lewo zaliczylem rowa i scialem kilka mlodych drzewek adrenalina mi skoczyla, wiec wypadam do wlasciciela furmanki a tam 2 burakow najebanych do mnie z widlami k****... startuje ! Wobec przewagi niestety skapitulowalem a wobec braku czasu nie ciagnolem dalej sprawy, ale zderzak byl do wymiany :-x

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2003 14:50:40 
Użytkownik

Dobrz że Ci sie nic nie stało. Z Quattro miejmy nadzieje takich numerów mieć nie będziesz.

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2003 16:46:58 
Użytkownik

ci znowu z tym quattro.......na traktory nie ma rady nawet 4wd nie pomoze.....to sa ulamki sekud.Swoja droga to dobrze ze obylo sie na rysach na lakierze.

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2003 16:50:29 
Użytkownik

bilo napisał(a):
ci znowu z tym quattro.......na traktory nie ma rady nawet 4wd nie pomoze.....to sa ulamki sekud.Swoja droga to dobrze ze obylo sie na rysach na lakierze.

bilo to nie dokonca jest tak jak by jechal quattro to napewno jechalby znacznie szybciej i poprostu by go nie bylo w feralnym miejscu w feralnym czasie :-D

Tytuł: Re: Dzwon z obrotem i przytupem - niech zyje polskie rolnict
PostNapisane: 31.mar.2003 16:54:45 
Użytkownik

michu napisał(a):
kolo napisal mi oswiadczenie i teraz mam auto do roboty.

No to teraz zycze Ci wszytkiego najlepszego... :lol:
Ja sie juz przekonalem ze kto ma miekkie serce, ten ma twarda dupe... i mam dwie sprawy w UFG :x

Pozdrawiam,

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2003 17:01:30 
Użytkownik

Miałem identyko sytuację tyle że koleś mi z przeciwka wyjechał na mój pas. Ja leciałem 140-160km/h. On 80-90km/h. Szarpnąłem tylko kierownicą i gaz w podłogę, quattro mnie ładnie wyciągnęło z poślizgu po zrobieniu delikatnej kontry. Później tylko 3 papieroski żeby ochłonąć i było ok. Ale za wiele nie pamiętam z tego, po prostu szarpałem kierownicą instynktownie. W każdym razie od tamtego czasu stwierdziłem że chce mieć 4WD zawsze.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1