ja u siebie zrobiłem małą ale bardzo znaczącą przeróbkę dolotu powietrza do kolektora ssącego co w bardzo zauważalny sposób poprawiło osiągi auta
niestety na trasie zalałem gaz i bezmyślnie bez kolejnej regulacji przerzuciłem na gaz no i masz po 20km stało się strzał gazu
wysadziło rury z opasek no i uszkodziło 1 zaczep od dolotu do kolektora jednak o zapięciu wszystkiego odpaliłem i na benzynce normalnie wróciłem niestety autko mimo że ciągnie jak szalone przy mocnym wciśnięciu pedału wydaje bardziej basowy dźwięk no i trochę głośniejszy niż zwykle (tylko przy wciśnięciu mocniejszym) zastanawiam się czy te efekty strzału są jedyne czy przypadkiem coś więcej mi sie nie rozwaliło
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
(kolega mówi że może przepływomież ale ato jeździ super tylko ten dzwięk głośniejszy przy mocnym wciśnięciu)
Chciałbym prosić każdego kto ma schemat silnika albo książkę sam naprawiam z tym silnikiem o podesłanie mi jej na maila bądź umieszczenie na jakimś serwerze (tylko proszę książkę bez hasła bo ostatnio same takie znajduje) bo muszę poszukać i postudiować trochę na sucho co mogło się stać
swimnow@go2.pl z góry dzięki