.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.lut.2025 09:47:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 1,8T] auto momentalnie traci moc po chwili jest oki
PostNapisane: 02.cze.2008 14:14:08 
Użytkownik

WItam,
prosze mi pomóc a mianowicie jadąc audi a6 1,8T 97r po przejechaniu poza miaste na 5 biegu na prostym odcinku około 5-6 km auto gwałtownie traci moc , 2-3 intesywne naduszenia pulsacyjne na pedał przyśpieszenia i wszystko jest oki za kolejnych 5-6 km to samo.
dodam że w cyklu miejskim nic takiego sie jeszcze mi nie zdażyło auto nigdy nie gaśnie, pali od kopa, przyspiesza bez problemy?!
kurde o co moze chodzić?!

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2008 22:29:07 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
diagnostyka komputerowa potrzebna jedź do elektromechanika niech sprawdzi odłożone w sterowniku błędy.

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2008 23:53:11 
Użytkownik

Czesc
Mialem kiedys cos bardzo podobnego... Najpierw od czasu do czasu problem zaskakiwal w czasie jazdy. Z biegiem czasu zaczal sie nasilac... W koncu nie dalo sie jezdzic...
Cuda sie dzialy - chcieli mi wymieniac pompe, wtryski, elektronike i inne "cuda wianki".
Pomoglo dopiero zalozenie przezroczystych przewodow paliwowych. Kawalek przed filtrem i wszystkie za filtrem i na silniku.
Z tego, co piszesz objaw wydaje sie byc typowym dla ssania "lewego" powietrza, czyli nieszczelnosci ukladu paliwowego. Nie wiem tylko czy ta przypadlosc powtarza sie cyklicznie i regularnie, czy "od czasu do czasu" byloby tu lepszym sformulowaniem....
Nie mniej jednak co nas nie zabije to wzmocni i jesli zrobisz tego rodzaju probe to auta nie zepsujesz, a przynajmniej te kwestie wyjasnisz... Powodzenia i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2008 07:58:33 
Użytkownik

tak jak stwiedzasz własciwiej byłoby od czasu do czasu nie wiem kiedy to moze sie zdażyć i tak myslałem, że to coś z paliwem lub powietrzem albo razem obydwa, podjade na kompa zobaczymy co wyczyta póki co dzieki

Strefa czasowa: UTC + 1