I.
Boner napisał(a):
No musze przyznać że cena za cały kosz z czujnikiem w linku który podałeś jest bardzo atrakcyjna, w serwisie kosztuje to około 1600zł, mówimy oczywiście o komplecie, bo serwis samego G210 nie sprzedaje...
tylko ciekawe jak z wykonaniem i trwałością atrykułu z linku,
Co do dobrania się do kosza , to nie musisz auta wrzucać na podnośnik, atakujesz tylko z góry...
Dziękuję za poradę na PW. Możliwie jak najszybciej się za to zabiorę. Co do trwałości tej pompy to ciekawe jak to będzie, napisałem do nich czy to oryginał czy zamiennik, ale spodziewam się tej drugiej opcji.
II.
Już trzeci raz i to w jednym temacie łamię regulamin forum, ale biorę na siebie pełną odpowiedzialnośc za swoje czyny.
Cytuj:
§1. Warunki ogólne
1. Prosimy o bezwzględne przestrzeganie na tym forum zasad etykiety (
http://rtfm.bsdzine.org/) - nie dublowania tematów, używania szukaczki przed wysłaniem nowego postu - (być może już odpowiedziano na Twoje pytanie) nie spamowania, nie wysyłania reklam na innych forach niż ogłoszenia, nie obrażania innych, wysyłania postów na właściwych forach. Tematy postów muszą oddawać istotę problemu. Na forum istnieje obowiązek kontynuacji postów jeśli istnieje już temat na który masz zamiar pisać - musisz go kontynuować. Zabrania sie pisania posta pod postem, jeśli chcesz coś dodać do postu na ktory jeszcze nikt nie odpowiedział użyj funkcji "edytuj". W przypadku w którym musisz dać znać że pojawiły się nowe informacje skasuj swój ostatni post skopiowawszy uprzednio jego treść i napisz nowy post z zawartością starego, dodając nowe informacje. Nadużywanie tej procedury w celu sztucznego podbijania tematu może się skończyć sankcjami.
Dowiedziałem się, że producentem pompy do której link podałem jest Siemens VDO i jest to w 100% oryginalny towar. Sprzedawca na chwilę obecną nie może mi powiedzieć czy w pompie jest czujnik braku paliwa (G210). Jak myślicie czy ta pompa pasowałaby do mojego auta?. Sprzedawca zasugerował, że może nie pasować. Co radzicie chłopcy
![Very Happy :D](./images/smilies/002.gif)
.
III
Czy jak np. jest padnięta jedna świeca żarowa to VAG może pokazywać błąd 01441
ps.
dziękuję Piotruś za podanie mi podpowiedzi, abym niepotrzebnie zaśmiecał forum kilkoma postami pod rząd.
Słuchajcie chcę wymontować tą całą pompę co jest w niej czujnik G210. Teraz mam pytanie. Czy wymontowanie pompy grozi zapowietrzeniem samochodu?
Czy jeśli nie rozłączę przewodu oznaczonego cyfrą 11 to pompa się nie zapowietrzy?. Ja chcę ją wyjąc w celu przeczyszczenia styków od strony wewnętrznej. CZekam na odpowiedź bo zaraz zabrałbym się do roboty.
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ee43e18304cc4bde