.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 08:56:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Audi A4 1,9Tdi - dawka startowa
PostNapisane: 02.lis.2014 11:52:02 
Użytkownik

Witam . Po dłuższym czasie nieobecności czuje się w zobowiązany poinformować o rozwiązaniu mojego problemu bo być może to posłuży komuś na przyszłość. Otóż ktoś jak przeczyta cały temat to będzie wiedział jakie procedury zastosowałem aby wyeliminować niedomagania. A wiec do rzeczy.... winna była zakupiona pompa wtryskowa. Po sprawdzeniu na stole probierczym pokazywała dobre ciśnienie ale była zimna. Po zamontowaniu do silnika i rozgrzaniu pompa traciła połowę ciśnienia w porównaniu do tego jakie dawała na zimno. Doszliśmy do tego po wyczerpaniu wszelkich możliwych przyczyn.Kolega który robi zawodowo pompy wtryskowe i ma stół probierczy sam stwierdził ze to rzadki przypadek aby była aż taka duża różnica ciśnień gorąca-zimna ale to kolejne doświadczenie na przyszłość. Tak wiec zakupiłem inną używaną pompe , zamontowałem i silnik pali od tzw. strzała bez względu na temperaturę silnika i otoczenia. Wszystkim dziękuje za pomoc i mniej lub bardziej trafne sugestie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1