meszrum napisał(a):
Piotr,
wiesz doskonale, że przy lmm są dwie obejmy [2 śruby]
Jeszcze jest o-ring (czasem wypadnie na dolną osłonę silnika
)
.
meszrum napisał(a):
i postać* w miarę trzeźwa z choćby minimalnie sprawnym narządem wzroku wymieni luftmassemesser w ciągu 40s. zatem złośliwie odczekałem 30s i z niedowierzaniem odsłuchałem, że to koniec.
wiele pracy nie przy tym nie mieli - mogli się postarać.
Oczywiście masz rację ale błąd jest tak oczywisty, że trudno uwierzyć żeby było to normą. Albo jeszcze inaczej - gdyby np. "objechali" główki "blachowkrętów" (np. źle dobranym "krzyżakiem") - to już na szanujący się warsztat duże "wykroczenie" ale historia z zapomnianym kłębkiem papieru to zwykłe roztargnienie (oczywiście nieusprawiedliwione). Nie oceniałbym jednak na tej podstawie tak surowo "całego serwsu".
Wystarczy - nie ma co dzielić włosa na czworo. Ciebie "krytykuję" a sam miałem historię, że podczas pierwszego przeglądu gwarancyjnego - ASO zostawiło pokaźną szmatę w dolocie przed filtrem - nie było jej widać ani przez otwór przy wzmocnieniu czołowym, ani po zdjęciu "harmonijki" z obudowy filtra (utkwiła równo pośrodku). Do tego doszły moje nerwy i zamiast spokojnie poszukać przyczyny totalnego "padu silnika" - zrobiłem taką awanturę, że niektórzy chyba pamiętają do dzisiaj, że nie kładzie się niczego w pobliżu początka układu ssącego ...
.
meszrum napisał(a):
swoją drogą jestem ciekaw, co byłoby, gdybym wyjechał z tym czymś.
Nigdy tak nie eksperymentowałem ale przypuszczam, że nic poważnego by nie nastąpiło (oczywiście poza sprzątaniem w całym dolocie..
). To zwykły papier i turbina powinna (
??) chyba przerobić go na "sieczkę" (albo w ostateczności się zatrzymać).
meszrum napisał(a):
*celowo nie używam pojęcia "osoba", gdyż wymianę lmm możnaby z powodzeniem zlecić szympansowi.
GrzesB napisał(a):
za kilka dni jak się obrobię przeczyszczę troszkę ten temat i wyciągnę meritum
Mam nadzieję, że się nie obrazicie
- taka praca wrednego moderatora
Nawet o tym nie myśl
... . Jeśli cokolwiek usuniesz podejmiemy dyskusję jak wyglądałyby logi z papierem w turbinie ... i już nie będzie OT
.
Albo wyciągniemy z Twoich logów takie straszności, że przestaniesz sypiać ...
... .
Sprzątaj, sprzątaj ... . Spoko
.