.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.lut.2025 20:13:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [ C4 2.8 AAH ] Dusi się i słaby po rozgrzaniu
PostNapisane: 11.kwi.2010 08:46:31 
Użytkownik

Witam.Jestem nowy na forum,szukałem czegoś w internecie odnośnie mojego problemu,ale nic się nie udało znaleźć sensownego.
Mianowicie problem przedstawia się tak:
Auto ma Gaz(zwykła instalacja),pewnego razu strzeliła i rozerwało rurę łączącą się z przepustnicą i obudowę filtra powietrza.Po tym wydarzeniu chodził na benzynie jeszcze jakieś 3000km potem zaczął się problem,auto na benzynie chodzi i przyspiesza normalnie póki się nie nagrzeje,jak tylko jest ciepły to obrotów nie trzyma,gaśnie,słychać syczenie w okolicy silniczka krokowego i się dusi ,jest słaby.Podczas pracy silnika i odłączeniu silniczka krokowego nie ma żadnej reakcji chodzi tak samo nie równo i gaśnie.Sprawdzona pompa paliwa i ma 4 bary,filtr paliwa czysty ,prąd jest na każdym wtryskiwaczu,paliwo też,na gazie chodzi normalnie,a po przełączeniu na benzynę nawet podczas jazdy,odrazu go dusi i nie chce jechać.Sprawdzałem też ,przepływomierz i po odłączeniu auto gaśnie,a po wybuchu nie widać na nim uszkodzeń.Czego szukać, co może być przyczyną ,ze odpali ,pochodzi ,a jak już się nagrzeje to koniec . :( :( :( pomocy

Tytuł:
PostNapisane: 13.kwi.2010 06:41:12 
Użytkownik

chyba nikt nie da rady żadnej :/ Sprawdzałem też czujnik temperatury ,ale okazało się , żę to nie to.Ale zauważyłem,że od podciśnienia wodzik w kolektorze jakby zablokowany ,rusza się tylko na milimetr może :?:

Strefa czasowa: UTC + 1