Witam.Po wymianie oleju i filtra w mojej skrzynce zaczęły sie dziwne objawy.Dodam że wyjmowany był silnik z auta.Otóż kiedy ruszam prosto nic sie nie dzieje.Kiedy ruszam ze skręconymi kołami auto dostaje wibracji dopóki nie wyprostuje kół lub skręt jest lekki.Biorąc zakręt również czuję te same drgania.To samo drganie pojawia sie przy obrotach 2500-2600 niezależnie od tego czy auto jest na N , czy też jadę na D czy na sekwencji.Skrzynka była juz troszke gumowa od kiedy go mam.W kompie zapisuje sie błąd o słabym przeniesieniu napędu więc sprzegiełko swoje robi.Ten błąd jednak był wczesniej również a nie pojawiało sie to drżenie.Warsztat przewiduje skrzynke do zrobienia.Podobno po wymianie na świerzy olej czasem wychodzą takie kwiatki.Ciekaw jestem Waszej opinii.Czytałem również o przegubach.Dziwi mnie ta przypadłość podczas skręconych kół a nie chcę niepotrzebnie wbić się na remont skrzynki.Dodam , że auto normalnie śmiga i skrzynia nie wykazuje żadnych niepokojących objawów. _________________
_________________ Audi Allroad 2.5 tdi 2002 , VW Phaeton 3.2
|