kamilzdw3 napisał(a):
Witam przesledziłem wiele forów jednak w moim przypadku nigdy nie bylo to dokladnie to jak opisywane na forach , a mianowicie kupiłem audi a4 silnik 1.9 tdi afn 110 km ,i nieraz podczas jazdy np trasa jade chce wyprzedzac a tu muł jak by turbo było wylączone , a wystarczy ze autko zgasze odpalę i juz wszystkie jest w klasie poprzez 1000 km stalo mi sie to 5 razy , i jeszcze mam jedno pytanie co moze byc przyczyna przymulenia od ok 2800 tak okolo sekundy i pozniej dalej ciagnie ? Dzieki wielkie z góry za pomoc
Owy problem był opisywany przynajmniej z tysiąc razy na tym forum i z milion razy w necie...
Zapiąć VAG`a , odczytać błędy z ECU z bloku silnika (będzie 00575) zlogować dynamicznie 003,008,010 i 011 a upewniwszy się że żaluzje w turbinie są zapieczone - naprawić je poprzez wymianę kierownic spalin.
Drugi problem może dotyczyć kąta wtrysku, przytkanego filtra paliwa, słabego paliwa, małej ilości paliwa, niegrzejących świec (mogą być sprawne ale nie dostawać napięcia), niesprawnego zaworu zwrotnego na pompie wtryskowej...
Zacznij od sprawdzenia kąta wtrysku -to jest priorytet.
Wszelkie informacje odnośnie opisanych sugestii znajdziesz na tym forum. Parę minut z szukajką...