Witam. 1. Jestem od niedawna (nie)szczęśliwym posiadaczem mojego wymarzonego Audi A4 B6 1.8T 190PS Multi. Problem nie przeszkadza mi w codziennej jeździe lecz może się z tego narobić niezłe bagno później jak o to nie zadbam.
Mianowicie przy zimnym silniku pierwsze odpalenie rozgrzewam oczywiście turbo przez ok.1m jak z obr. 1 100 spadnie do 900 wrzucam na R cofam zatrzymuje auto do 0 czekam aż spadną obroty wrzucam na N chwile czekam aż bieg zejdzie potem wrzucam na D czekam chwile aż bieg wejdzie no i puszczam hamulec auto zaczyna się pięknie toczyć ale jak leciutko zaczynam przyciskać pedał gazu i ruszać to wyczuwam przez 1 sek. leciutkie tj. zgrzytnięcie. Później już tego nie ma i po chwili jak się zatrzymam powtórzę sytuację tego już nie ma.
2. Auto mam 10dni przejechałem nim 300km do Wawy i z powrotem bez żadnym problemów. W moim mieście jeżdżąc nim spokojnie spotkałem się już 2 raz, że skrzynie z D - rive przerzuciła automatycznie na + - sekwencje. I na prawdę nie było mi do śmiechu przed kupnem auta pojechaliśmy na komputer gdzie koleś podłączył się jednym z nowszych sprzętów i powiedział, że auto nie ma żadnych błędów w skrzyni biegów ....
_________________ Było: Audi A4 B6 '04 Kombi 1.8 Turbo Multitronic - Najwygodniejsza skrzynia na świecie Audi A4 B5 '94 Sedan 2.4 V6 Quattro Manual - Babababababaaba V6 <3 Audi A6 C6 '06 Sedan 3.0 TDI V6 Quattro Tiptronic- Gaz jest do kuchenek, Olej do smażenia, tylko benzyna a jednak nie, pierwszy mój diesel, miłe zaskoczenie moc niesamowita Audi A5 '09 Coupe 3.0 TDI V6 Quattro Tiptronic- Ponizej 6s/100km V-max 250km/h auto dla samobójców i nienormalnych tak jak ja. Jeden minus- coupe...
Teraz: Audi Q5 '08 2.0 TFSI S-tronic Quattro- Nie ma to jak benzynka. Mega wygodne duze autko.
|