.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.sty.2025 15:46:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [a4 b5] wspomaganie... gdzie znika ten plyn???
PostNapisane: 20.paź.2006 22:41:36 
Użytkownik

Witam...
zaczne od tego ze jakis czas temu przy kreceniu kiera autko popiskiwalo sobie... poziom plynu byl ok. zwalalem to na wyrobione koncowki drazkow.. wymienilem je... i jakos przycichlo piszczenie.. ale dzis jade sobie spokojnie.. skrecam.. i nagle slysze jakis makabryczny pisk i zgrzyt.. czuje jak kiera z oporami dziala i dziwnie wibruje.. niezle sie przestraszylem szybko zajechalem do serwisu gdzie diagnoza prosta... za malo plynu hydraulicznego.. bylo go ledwo na dnie.. no nic.. od razu kupilem zielony plyn bilsteina i zalalem... pomoglo kilka razy pokrecilem kiera i jest ok.. ale za chwile to samo... znow nie ma plynu no to zalilsmy go tak obficie niemal pod korek... pokrecilem i bylo juz ok.. pozniej poziom sie ustabilizowal i bylo ok.. jade sobie z powrotem i skrecajac znow slysze te same dzwieki!! otwieram maske a tam znow poziom niski, ledwie MIN.!!! zalalem na nowo i zostawilem na ok godzine.. przyszedlem i sprawdzilem czy przypadkiem nie wycieklo na asfalt.. ale pod spodem sucho.. nic nie wycieklo... i ostatecznie wracam samochodem do domu i znow to samo... znow sprawdzam i znow poziom ledwie na dnie... zalalem po raz kolejny i chce rano sprawdzic czy na pewno nie wycieka... dlaczego tak sie dzieje?? ile tego plynu tam wchodzi.. myslalem ze moze musi sie rozejsc po ukladzie dlatego trzeba go dolewac i dolewac.. ale wlalem juz ponad pol litra z litrowego baniaka... zastanawiam sie czy to normalne :/ POMOCY bo nie wiem czy moge z tym jezdzic...

Tytuł:
PostNapisane: 21.paź.2006 09:22:14 
Użytkownik

Auto: Renata
wyglda na to ze plyn ucieka nie na postoju tylko w trakcie pracy ... obejrzyj dokladnie dól silnika i zobaczysz ktoredy ucieka i co bedzie trzeba wymienic .....

Tytuł:
PostNapisane: 21.paź.2006 13:02:13 
Użytkownik

spanky napisał(a):
wyglda na to ze plyn ucieka nie na postoju tylko w trakcie pracy ... obejrzyj dokladnie dól silnika i zobaczysz ktoredy ucieka i co bedzie trzeba wymienic .....

no i rano sprawdzilem po dluzszym postoju co i jak... i owszem jest wyciek... zanim dojechalem do dobrego mechanika to sie najadlem pare razy strachu... piszczaca kontrolka wygladajaca tak (O)
no i katastrofa.. plyn ciekl i juz nawet nie staral sie tego ukryc... lecialo ciurkiem jak z kranu... mam nadzieje ze nie zajechalem calego sprzetu i ze da sie to zregenerowac.. bo nowe czesci to jakis kosmos...

Tytuł:
PostNapisane: 21.paź.2006 13:47:30 
Użytkownik

cookiemonster napisał(a):
spanky napisał(a):

no i rano sprawdzilem po dluzszym postoju co i jak... i owszem jest wyciek... zanim dojechalem do dobrego mechanika to sie najadlem pare razy strachu... piszczaca kontrolka wygladajaca tak (O)
no i katastrofa.. plyn ciekl i juz nawet nie staral sie tego ukryc... lecialo ciurkiem jak z kranu... mam nadzieje ze nie zajechalem calego sprzetu i ze da sie to zregenerowac.. bo nowe czesci to jakis kosmos...

a skad byl wyciek :?:

Tytuł:
PostNapisane: 22.paź.2006 00:02:38 
Klubowicz

Lokalizacja: GLIWICE Furak1:CC 900 Furak2:CIVIC 07 Furak3:BMW M3 Cabrio Moto:GSX-R 750K3
Pewnie z maglownicy

ZAPRASZAM http://www.nawydmie.com.pl

Tytuł:
PostNapisane: 22.paź.2006 19:27:45 
Użytkownik

wyciek byl z przekladni.. tak powiedzial mi facet w serwisie.. lecialo z obu stron po obudowie tak samo mocno.. po prostu zostawialem za soba ciagla linie oleju :/

Tytuł:
PostNapisane: 22.paź.2006 19:39:00 
Użytkownik

Znam ten problem z innego auta. Na postoju było ok a w trakcie jazdy zostawiałem ślady jak ranny indianin. U mnie niestety skończyło się na wymianie CALEJ maglownicy. Wtedy miałem OPLA. Nie wiem jak jest w AUDI ale może nie jest to jednorazowe...

Tytuł:
PostNapisane: 22.paź.2006 19:41:03 
Użytkownik

wyciek byl z przekladni.. tak powiedzial mi facet w serwisie.. lecialo z obu stron po obudowie tak samo mocno.. po prostu zostawialem za soba ciagla linie oleju :/

wymieniles na nowa .... ?

Tytuł:
PostNapisane: 22.paź.2006 21:06:30 
Użytkownik

spanky napisał(a):

wymieniles na nowa .... ?

na razie jestem szczesliwy ze udalo mi sie dojechac do serwisu.. trafilem do miejsca, ktore ma doswiadczenie w tych sprawach i beda regenerowac (jesli jest co)... wymontowanie i ponowny montaz to 300 pln, regeneracja 550... jesli uda sie zregenerowac to zaplace 850 z roczna gwarancja i beda to robic 3 dni.. to jest najtaniej jak moglem znalezc :| .. w innym miejscu chceli 1000 ale zrobiliby tego samego dnia :/

Strefa czasowa: UTC + 1