.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.lut.2025 05:55:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [C4 AAH] gaśnie, moc spada do "0"
PostNapisane: 13.gru.2007 21:26:26 
Użytkownik

Koledzy proszę o pilną pomoc.
Kilka dni temu byłem w warsztacie, gdzie wymieniono mi przekaźniczek w komputerze gazu. I tak na gazie nie wyjechałem, gdyż sprzęg do komputera był uszkodzony i nie udało się doprowadzić do normalnej pracy na gazie. Umówiłem sie na po świętach licząc na benzynę. Zdziwiłem się nieco wyjeżdżając z warsztatu, że na benzynie Niunia idzie nieśpiesznie, tak jakby nie przepalała posługując się starymi określeniami. W czasie dojazdu do domu (kilka zatrzymań oraz wyłączeń silnika) wszystko minęło jak zły sen. Wczoraj jeździłem bez najmniejszych kłopotów aż do późnego wieczora i wszystko było ok. Zaznaczam było wilgotno. Rano pojawił się drobny mrozik (małe skrobanie szyb), ale silnik zapalił od pierwszego obrotu. Niestety na ok. 1 km trasie zaczął słabnąć jakby pracował na nie wszystkich cylindrach. W pewnym momencie podjął jakby żywszą pracę, ale na tym się jazda do pracy skończyła. Po pracy zjawisko się nasiliło. Zapalił, ale sukcesywnie słabł. Dojechałem ok. 300m. Na włączonym sprzęgle silnik coraz słabiej mamrotał i gasł. Dawał się uruchomić i ponownie gasł. Podejrzewałem pompę paliwa. Zaciągnąłem Niunię do znajomego elektryka. Udało mu się ponownie uruchomić, nawet przepalić, ale znowu zgasł i ponowne próby nic nie dały. Wg elektryka to nie jest sprawa pompy??? Co to może być???
Pozdrawiam.

Łączę miłość do Niuń "Czekoladkowych" oraz Srebrzystej.

Tytuł:
PostNapisane: 15.gru.2007 12:24:20 
Użytkownik

Auto: B6 AVF
prawdopodobnie padł komputer lub inny element układu zapłonowego

podłącz vaga i zobaczysz co Ci wyjdzie

metod typu "a może to" nie polecam szkoda czasu

Strefa czasowa: UTC + 1