Trochę niezręcznie mi wypowiadać się w sprawie multitronica, ponieważ ja jestem tylko użytkownikiem A6-ki, ale z jakimś zamiłowaniem i hobby do motoryzacji. Ale nie posiadam takiej wiedzy jak eksperci od automatów, którzy są tutaj na forum. Może powinieneś zwrócić się z pytaniami bezpośrednio do nich ? Ja mogę tobie pomóc na podstawie mojej skromnej wiedzy i doświadczenia na własnej skórze. I prosiłbym tych, którzy stwierdzą, żę się mylę - o poprawienie mnie. Wg. mnie zapomnij o opcji wysyłania skrzyni do naprawy, bez auta. To tak, jakbyś chciał zrobić badanie wzroku na podstawie zdjęcia. Ale ja polecam zapytać się ,np. Lotusa ?. Ok. Co do mojej sprawy. Ze Swindon do Bristolu jest jakieś 100 km, a więc naprawdę niedaleko. Ten serwis naprawdę jest polecany i fachowy. Nową skrzynię zaoferowali mi za 3 tys. funtów - cena wraz z montażem. Tutaj monopol na części do multi ma Audi i zakłady, które naprawiają w/w robią to na podstawia Audikowskiej dokumentacji, i wiedzą, że Audi nie udostępnia wszystkich potrzebnych części. Oferta 2 tys. funtów dotyczy jak najbardziej naprawy, ale pod warunkiem, że będą mieli potrzebne części. (wiedza ta pochodzi od mistrza z serwisu). Jak wiesz, to o tym będzie można powiedzieć dopiero po rozłożeniu skrzyni, a nie przed. A więc jest takie ryzyko, że usłyszysz: sorry mate, ale nie da się jej naprawić. I co wtedy? Nowa za 3 tys. f, czy dalej ta sama + koszta za robociznę (nie małe). Ja naprawdę zdecydowałbym się na montaż nowej za 3 tys., ale w trzyletnim aucie i to z dużo mniejszym przebiegiem. Po b. długich poszukiwaniach zdecydowałem się na naprawę w Polsce w Sserwis (www. sserwis.pl). Jestem już umówiony. Nie chcę przed naprawą reklamować w/w i podawać cennika. Napiszę o tym po wszystkim. Ale uwierz, mi, że opinie o zakładach ASB w Polsce zbierałem od maja 2007. Moja wiedza pochodzi z forum automat.pl, ale przede wszystkim z Forum Audi i osób, które są po naprawie. Na dzień dzisiejszy jestem przekonany, że podjąłem najwłaściwszą decyzję, i uważam, że powinieneś również zastanowić się nad naprawą w PL i to w dobrym zakładzie. Nie patrz na odległość. Ja z Kołobrzegu do Sserwis mam około 800 km w jedną stronę i wynajęty hotel na dwa dni. Patrz na opinie i fachowość + oczywiście ceny. Jeżeli mogę jeszcze w czymś pomóc pytaj, aczkolwiek na sprawach technicznych nie znam się a nie chciałbym zajmować miejsca ekspertom od automatów