Cześć,
postanowiłem zregenerować moje a4 ale nie wiem gdzie to zrobić
Objawy takie:
1. czasem przestaje przyspieszać powyżej 110 km/h (wtedy obroty na biegu max ok. 2000 rpm, a na luzie ok. 3500 rpm). - objaw nowy od. ok. 2 tygodni
2. generalnie przy gwałtownym przyspieszaniu spora ciemna chmura - objaw stary od ok. pół roku się nasiliło i trzyma.
poczytałem trochę i jeśli chodzi o:
1. to przepływka, albo przewody podciśnienia, albo?
2. tu pewnie masa powodów - może odma - dziś odkręciłem korek oleju na pracującym silniku - i lekki dymek i lekki syk (nadciśnienie) jak przy otwarciu puszki pepsi
Zebrałem się w sobie i pojechałem do warsztatu gdzie na co dzień serwisuję auto (oleje, drobne wymiany, naprawa abs) i tu wielki zawód:
nic nie są w stanie powiedzieć poza tym, że są dwa błędy: 05A1 - czujnik braku paliwa oraz 023F - ciśnienie w rurze dolot. poniżej granicy regulacji. Do tego usłyszałem, że należy się 100 a reszty to trzeba poszukać - może przewody podciśnienia - nowe 1000 pln
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
(czyli z tego co czytałem wcześniej na forum to raczej się nie znają i do wymiany przewodów podciśnienia chcą ściągać turbinę - dlatego tyle sobie wyliczyli) - podziękowałem za współpracę chwilowo
dodam, że auto poza tym ok, rozrząd robiony ok. 2 lat temu (50 tys. km).
Czy możecie polecić jakiś naprawdę dobry warsztat w woj. LUBUSKIM lub WIELKOPOLSKIM?
Niestety dla mnie samodzielna diagnostyka to czarna magia - wiem że nie dam sobie z tym sam rady
Będę wdzięczny za namiary i pomoc - bo niebawem czeka mnie dalszy wyjazd za granicę - a przy małej dzidzi nie mogę sobie pozwolić na awarię auta.