Przepływomierz zamówiony - jutro wieczorkiem wymiana. Sprzedawca do niczego nie namawiał i ręki nie dawał sobie uciąć, że to jest to. Mechanik pewnym tonem stwierdził oglądając ten przepływomierz, więc odpowiedzialność spada na niego. Czas pokaże. Jednak jeżeli audiczka nie odzyska mocy - pewnie ratują mnie pełne logi, jednak czy można w jakiś inny sposób coś sprawdzić/spróbować/przetestować?
Opis pojazdu + objawy:
A4 1,9 TDI AJM 2000r.
samochód 194 tys km przebiegu - 100% pewnego
serwisowany w niemczech do 2006r, później jeden serwis kompletny w ASO w Krakowie w 10.2007r.
od tygodnia w moim posiadaniu - nie wymieniając nic jeździłem ciesząc się z jazdy (wiem - mój błąd)
wszystko chodziło ok, dopiero po mocniejszym przyspieszaniu i zatrzymaniu się na skrzyżowaniu... ruszyłem a tutaj brak mocy
Przy lekkim dodawaniu gazu - czuje ten gaz i przyspiesza, lecz przy mocniejszym naciśnięciu gazu - brak efektu (jedynie spalanie się zwiększa). Jednak gdy mocno naciśnięty gaz opuszczam to wyczuwalna jest reakcja na gaz przy położeniu ok 15% naciśnięcia pedału gazu - i tak narazie jeżdżę, naciskając lekko gaz.
Filtr powietrza bardzo zapchany.
Jutro wymiana filtra pyłkowego, paliwa, powietrza oraz przeplywomierza.
Proszę o pomoc i wróżenie z tego co się narazie da (tzw fusów).
Pełne logi za jakiś czas - gdy tylko znajdę kogoś z okolic, kto mógłby mi pomóc.