Drogie dzieci,
w ramach niedzielnych nauk, które mam zamiar tutaj uprawiać [celem wyplenienia ciemnogrodu] pragnę raz na zawsze zakończyć temat głupawych dyskusji odnoszących się do silników 2.5TDI V6, że
w grupie 001.1 mniej znaczy więcej. Od zawsze powtarzałem, że w 001.1 im więcej mg/str, tym w rzeczywistości więcej mg paliwa. Szczególnie jeden z użytkowników poprawiał mnie przy każdej okazji.
By wykazać, że w 001.1
im więcej, tym więcej dokonałem porannego rozruchu AFB i zalogowałem 001.1 bezpośrednio po tymże rozruchu:
Nie ma tego na logu, lecz bezpośrednio po rozruchu dawka przekraczała 11mg/str. Wraz z upływem czasu rośnie temp. płynu chłodzącego i zmienia się dawka - na załączonym logu widzimy, że wraz z upływem czasu dawka zmniejsza się z 8.8mg/str do 7.5mg/str- to co widzimy na 001.1 to rzeczywista dawka oznaczająca, że im
więcej, tym więcej.
Na w pełni rozgrzanej jednostce osiąga poziom 5.5-6 mg/str, czyli prawidłowy.
Przyjmijmy zatem raz na zawsze tę prawdę i nie powtarzajmy bulszituff [tym bardziej, że 001.1 związane jest z 008].
Niedowiarków zachęcam do porannych zabaw z VC i grupą 001.1.
Zachęcam również kolegów z VP37 do podobnych niedzielnych eksperymentów i zamieszczenia wyników w niniejszym topiku.