maxvilander napisał(a):
www.swiatek.com.pl/go.live.php wszyscy którzy tam kupowali są zadowoleni, dodam że wałki dobrze regenerowane i utwardzone nie ustępują nowym.
Czesc,
nie jest moja intencja robic komus antyreklamy (nie mam ku temu najmniejszego powodu) ale jezeli wyznaczynikiem wszyscy/nie wszyscy maja byc posty z tego forum to (formalnie)
nie wszyscy byli zadowoleni. Regenerowane walki <> nowe walki bo krzywki powstaja w wyniku zupelnie innego procesu technologicznego (regeneracja to jakby „napawanie“ + szlifowanie wiec nie jest i nigdy nie bedzie jednolity w strukturze material)
„U Swiatka“ (jezeli ktos ma takie preferencje) tez mozna kupic „nowe walki“ (czyli nie „regenerowane“)
Gdybym mial ten problem bym sobie d… nie zawracal regeneracja (roznica w cenie nowe<>regenerowane jest juz za mala by kombinowac).
40 tys to zamienniki „by polskie rzemioslo“ do malucha wytrzymaja gdzie ze zwgledu na brak chlodzenia woda zakres temperatur pracy silnika jest nieokreslony a ludzie leja gorsze oleje niz sie z aut spuscza
Krzysztof1967 napisał(a):
włącznie z regeneracją wałków u Świątka.
Od tego czasu przejechałem ponad 40 tys. i wszystko jest OK.
mam za to do Ciebie prosbe (czysto badawczo - zaden podklad pod dyskusje o niczym
Tutaj zamiesciles logi 13&14
tuz popo wymienia hydrauliki+walki
Nie sa rewelacyjne ale sa bezsprzecznie lepsze od tych przed wymiana
Prosba: czy moglbys zamiescic 13&14 po tych 40tys? Interesuje mnie czy relacje pomiedzy cylindrami zostaly utrzymane, czy wartosci wzrosly czy spadly (powiedzmy "ulozylo sie") czy wszystko sie zmienilo (najlepiej do Twojego watku
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight= )
Pozdrawiam,
Przemek