Henryy napisał(a):
I jak kolego pompa? Wymieniona? Ja już jestem po.... Pompę oczywiście kupiłem używkę za 120 zł... Moja stara pompa niemiłosiernie wyła w czasie jazdy...
Płyn oczywiście tez wymieniony na febiego. Jestem bardzo zadowolony i muszę powiedzieć, ze teraz jeździ się całkiem przyjemnie
Henryy jeśli pytasz o moją pompę
to niestey, ale jeszcze nie. Ponieważ ASO chciało kosmiczną kwotę - ponieważ zakwalifikowali też przekładnię kierowniczą do wymiany. Nie zgodzili się na moje wyrażne żądanie na wymianę tylko pompy - uznali, że ponoszą odpowiedzialność oraz gwarancję. Problem polega na tym, że komplet przekładnia, pompa, normalia + koszt robocizny skalkulowani na - w przeliczeniu na PL - około 8-9 tys. zł (robiczna to około 50 % ceny ! )! Jakieś 40 % wartości mojego audi w UK. Znalazłem mechanika z ASO który zrobi mi to na fuchę w zakładzie, ale pompa w ASO kosztuje ponad 1000 zł, a więc szukałem na eurocarparts - zadzwoniłem i trzeba czekać do 6 tyg. , ale producent nie obiecuje terminu dostawy, pozostałe dwa sklepy szukały, obiecywałi i doopa. Właśnie dzisiaj ostatecznie zamówiłem w ASO bo auto już 4 tyg. stoi na parkingu. W sobotę o 8-mej odstawiam i mam nadzieję, że na pompie sie skończy. Bo najtańsza regenerowana przekładnia na eurocarparts to blisko 2 tys. zł , ASO wspominało coś o blisko 4 tys. zł - kosmos. Gdybym był w PL to dawno bym zapomniał o kłopocie, ale tutaj sa sami wymieniacze i to na nowe części.