ratmasta napisał(a):
Clarkson robił testy opon...Nowe typu Dębica, Matador itp z tej półki są gorsze niż używane dobrych firm na mokrych i śliskich powierzchniach...
to jest program rozrywkowy... ma przyciagnac publike (jezeli publika chce to uslyszec to taka wersje przedstawia)
Niedawno musialem wzywac slusarza by mi dom otworzyl bo zamek sie zacial. Okazalo sie, ze wezwalem goscia co byl fachowcem w ukrytej kamerze programu Usterka i co mial "wypasc na matola" tym w programie. Za odgrywanie kretyna co nie umie zrobic prostych rzeczy wystawil fakture "za scenariusz" TVNowi.
Usterka i Top gear to programy rozrywkowe i wszelkie ich testy, oceny, porownania nalezy traktowac "rozrywkowo"
Jezeli ten watek ma byc gielda opon za flaszke to mam 2 lata uzywana (kupiona jako nowa) 205/65/R16... bieznik w super stanie, dosyc wysoki index predkosci, marka dunlop... problem tylko taki ze dostala malego wybrzuszenia (ale tak jak lezy nienapompowana to jest super (nie widac, ze jest dziabnieta)
Cena - browar
Nowe opony sa przechowywane do momentu sprzedazy w odpowiednich warunkach (wierze w to) i opona nowa paroletnia moze byc porownywalna jakoscia z nowa... pozniej kazda zyje wlasnym losem, eksploatowana jest we wzorowy sposob albo niekoniecznie (jazda na pol-flaku, przochowywanie "w domku narzedziowym w ogrodzie pomiedzy szpadlami a kosiarka" itp...) - ja generalnie nie gram w totka.. w przeszlosci z braku kasy "wybieralem w uzywkach" - ale zadowolenie rozne z wyborow bylo
Pozdrawiam,
Przemek
Mialem kiedys zimowki debicy (frigo czy cos takiego) nie zalowalem wyboru (kupe lat temu - nie namawiam ale nie przylaczam sie do plucia "bo polskie")