.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 09:09:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [all]przepuszczajacy wentyl w feldze
PostNapisane: 21.paź.2006 20:09:04 
Użytkownik

Witam! mam oryginalna felge audi i nieststety przepuszcza mi wentyl, dokladnie zaraz kolo gwintu i wokol zaraz przu feldze! czy znacie jakis sposob aby to naprawic! prosze o pomoc!
Pozdrawiam Jocker01

Tytuł: Re: [all]przepuszczajacy wentyl w feldze
PostNapisane: 21.paź.2006 20:18:37 
Użytkownik

Auto: Renata
Jocker01 napisał(a):
Witam! mam oryginalna felge audi i nieststety przepuszcza mi wentyl, dokladnie zaraz kolo gwintu i wokol zaraz przu feldze! czy znacie jakis sposob aby to naprawic! prosze o pomoc!
Pozdrawiam Jocker01

tak .. jechac do wulkanizatora .... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21.paź.2006 21:44:33 
Użytkownik

o kufa ... masz problemy ..

jedz do ASO i kup nowa felge..

A jak jestes bystry to wulkanizator za 2zł da ci nowy wentyl :) doliczy tylko 10 za sciagniecie opony

Audi 80 B4 AVANT 1,9TDI `95
Gumowce 50zł
Widły 20zł

Wrażenia z rozrzucania gnoju BEZCENNE!!!

Tytuł:
PostNapisane: 21.paź.2006 23:09:17 
Użytkownik

:D :D skad wiecie ze kolega nie ma 21' calowych kol, a w dodatku w chromie? i naprzyklad tak jak ja nie moze patrzec jak wulkanizatorzy zdejmuja lub nakladaja opony na felgi.
dla mnie wulkanizatorzy sa podobni do fryzjerow - nigdy nie wiesz co z ich pracy wyniknie.
wracajac do tematu, tak jak koledzy wczesniej napisali - wizyta w wulkanizacji.

GALERIA
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22.paź.2006 15:52:49 
Użytkownik

ja akurat jestem takim fryzjerem z zawodu .w przeciwięństwie do innych fryzjerów mam dobrze wyposażony zakład i wykwalifikowany personel. koszt pożądnej montażownicy do niskich profili to wydatek ok 36.000 zł netto . koszt wyważarki to ok 40.000zł mówie o sprzęcie profi a nie włoszczyżnie i cholera człowieka bierze jak przyjeżdza jeden z drugim i krzyczy żę 25zł to rozbój za montaż i wagę 18 calowego koła .bo za rogiem garażowiec robi za 8zł. możę właśnie do takich fryzjerów jeżdzisz?

Tytuł:
PostNapisane: 22.paź.2006 16:57:10 
Użytkownik

mi kiedyś taki "fryzjer" zakładał nowe opony na alu....to mi tak je przejechał że myslałem że go zabiję...pozdzierane,porysowane... tylko :502:

Tytuł:
PostNapisane: 22.paź.2006 18:38:51 
Użytkownik

enduro7777 napisał(a):
ja akurat jestem takim fryzjerem z zawodu .w przeciwięństwie do innych fryzjerów mam dobrze wyposażony zakład i wykwalifikowany personel. koszt pożądnej montażownicy do niskich profili to wydatek ok 36.000 zł netto . koszt wyważarki to ok 40.000zł mówie o sprzęcie profi a nie włoszczyżnie i cholera człowieka bierze jak przyjeżdza jeden z drugim i krzyczy żę 25zł to rozbój za montaż i wagę 18 calowego koła .bo za rogiem garażowiec robi za 8zł. możę właśnie do takich fryzjerów jeżdzisz?

na szczescie na autach firmowych "przetestowalem" zaklady w moim miescie i w jednym zakladam i zdejmuje opony, a w innym wywazam kola.
moze opisze co mi sie do tej pory przydazylo w takiej (j.w) wulkanizacji:
-odkrecanie kol kluczem grubosciennym gdzie w felgi wchodzi cienkoscienny,
-zostawienie piercienia centrujacego i nalozenie na sile zimowego kola,
-podrapanie ramion felgi przez maszyne zakladajaca opony (co dziwne nie drobna ryska ale przeciagniecie przez pol felgi, az do mojego WRZASKU-K.... co robisz!!!!),
-opieranie jednej felgi na druga (raczej bezwladne rzucanie)
-drapanie (regularnie) lyzka od srodka felgi, przy naciaganiu opony
-sciaganie opony i nie podkladanie pod zdezelowana gume czegos co nie rysuje felgi (sam jezdze z gruba gabka i im wreczam)
- i najwiekszy problem a zarowno najbardziej banalny to wywazenie kol, dopoki nie znalazlem tego jedynego zakladu nikt mi nie mogl wywazyc prostych felg 17 z oponami 205.

GALERIA
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22.paź.2006 21:35:19 
Użytkownik

1- klucz cienkościenny pod udar z osłoną plastikową kpl ok 400zł
2-niechlujstwo
3-maszyna nie przystosowana do alufelg nowa ok 36.000zł
4dywan gumowy załatwia sprawę 1mx1m ok180zł min 4m na stanowisko
5 brak nakładek plastikowych na łyżki monterskie 1 szt 25zł starczy ma 5 dni pracy
6 nowe odboje gumowe do maszyny 1 szt ok200zł srarczy na 6 m-cy
7 co do wyważenia to podejżewam zużyte stożki mocujące lub luzy na osi wyważarki lub stosowanie niewłaściwej pasty monterskiej co powoduje przesuwanie się opony względem felgi podczas hamowania. ja pracuje na nowej wyważarce ok2 lat póżniej maszyna przechodzi na dostawcze i inne strucle a po 4 latach sprzedaje garażowcom za pół ceny.
tak jak widzisz za marne pieniążki nie da się kupić usługi profi.dla przykładu ci powiem żę usługa montażu 4 kół 20 calowych wraz z optymalizacją koła i wyważeniem +nowe zawory+azot+czyszczenie gwintów srub i piast +smarowanie piast pastą miedziową w niemczech w serwisach point-s kosztuje ok 180 euro
a maszyny i akcesoria dla tej branży są tam ok 20% tańsze niż u nas

Strefa czasowa: UTC + 1