JJ '82 napisał(a):
Możesz kupić felgi z miejszą średnicą piasty niż w aucie i je roztoczyć choć Ja bym tam nie kombinował z innymi felgami niż tylko oryginalne do Audi. Pomyśl o bezpieczeństwie i ewntualnych problemach z wyważaniem...
Napisane jest możesz a nie jest zalecane ....
JJ '82 napisał(a):
Ja tam bym się w żadne patenty co do felg nie bawił, ale opinie każdy ma swoją. Ci co toczą felgi też uważają to za całkowicie bezpieczne. Już wolę jeździć na całkowicie oryginalnych stalowych felgach Audi ...
Spotkałem się ze zdaniem że toczenie jest bezpieczne ale wcale tak nie sądzę.
Czyli nie zalecam toczenia.
JJ '82 napisał(a):
Fachowa porada to taka że najlepiej stosować elementy oryginalne, przeznaczone do konkretnej marki i modelu auta. Czy to wegług Ciebie dezinformacja ?? Ja wiem że co poniektórzy wychodzą z założenia że "Ja wiem wszystko najlepiej" a zdanie innych jest niewarte niczego. Chyba nie próbujesz mi wmówić że nieoryginalne felgi z pierścieniami są lepsze i dają 100 % bezpieczeństwa niż te oryginalne, przeznaczone konkretnie do Audi 80 B4, bez żadnych przeróbek.
Poza tym uważam że liczba postów nie jest wykładnią doświadczenia w samochodach tylko głownie efektem aktywności w klubie i stażu w nim.
Ja pozostaje przy swoim zdaniu, jakiekolweik felgi do Audi, stalowe czy aluminiowe to TYLKO originalne. A zdanie każdy ma swoje.
Kieruję się tu oficjalnym stanowiskiem serwisu Audi.
Przy tym wyrażam moją opinię że co originalne jest desygnowane a nie tylko dopuszczone do danego typu auta. Chcę dać do zrozumienia że origalne elementy są jednak najlepsze, dlatego wolę moje originalne stalowiaki niż kombinowane alufelgi.
To że ktoś myśli inaczej nie znaczy że myśli od razu źle.
A poza tym proszę czytać ze zrozumieniem to co napisałem.