.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 03:58:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2006 15:27:59 
Użytkownik

jmm napisał(a):
Góral napisał(a):
jmm napisał(a):
UFOtm napisał(a):
jedyny blad jaki mam na kompie pokladowym to to ze zamiast po przygazowaniu wskakiwac 0,00 wskakuje 51,2 l/ 100km ale w czasie jazdy wszystko pokazuje normalnie...podobne

To normalne, tak ma być, mam fabrycznego kompa i 0.00 pokazuje mi tylko jak hamuje silnikiem, a 51.2 zawsze przy przegazowce

na wolnych obotach na luzie jak przygazujesz to CI pokazuje spalanie? bo u mnie 0,0, jesli jade na biegu i spuszcze noge z pedalu gazu tez 0,0 gdy ingeruje w pedal gazu wtedy mam spalanie...

Tak i wole wtedy nie patrzec na wskazywane wartosci :peace:

wiecej jak 52,1 niepokazuje, wiec co sie marwtisz :diabel: :): :):

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2006 16:44:26 
Użytkownik

Auto: A6 C6 i 80 B4 q
_West_ napisał(a):
tak sprawdzalem miernikiem i na 10 pinie jest caly czas 12V na pozostalych po 5V i nic sie nie zmienia :(
na kilku niemieckich stronach kazdy pisze ze w tym modelu silnika nie ma tego sygnalu, trudno :(
a mam pytanie jeszcze posiadam 2 autocheck'i niestety kazdy od wersji V6 i jest tak, ze jesli wolne obroty sa na poziomie 850 to zapala sie ikonka od oleju,
ale jesli obroty podniose do 1000 i bede trzymac ikonka gasnie. zaznaczam ze oba czujnik oleju sa dobre, czy jest jakas opcjia aby AC poprawnie dzialalo z moim silnikiem czy musz poszukac AC do wersji 4 cylindrowej ?

Może nie na tej kostce w ECU sprawdzasz te piny bo nie wiem jak u Ciebie ale u mnie np. w B4 AAH sterownik Hitachi jest tak że są 4 kostki z pinami. A co do AutoChecka to jak masz 4 albo 5 cylindrów to musisz mieć od 4/5 bo od V6 właśnie wyskakuje błąd z dynamicznym ciśnieniem doładowania oleju czy jakoś tak to sie nazywa.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2006 17:19:58 
Użytkownik

mam sterownik Bosch'a i kostka jest jedna,
w takim razie nie dlugo wystawie na allegro jeden modul AC i jedem AC/BC jesli ktos chetny zapraszam na pw,
chyba ze ktos ma modul AC do 4 cylindrowki i chce sie wymienic od 6.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1