Witam.
Mam taki problem, że klima słabo działa ( chłodzi delikatnie i w trybie manualnym i auto).
Rzeczy które sprawdzałem i robiłem:
Czynnik nabity.
Filtr wymieniony.
vag com nie pokazuje błędów
Ciśnienie gazu w stanie wyłączonym 5bar i 11-12 na włączonej klimie ( może trochę mało?).
Podaję link do zdjęcia na którym widać wartość jakiegoś czujnika temperatury -99stopni C. Nie wiem co to za wartość i skąd taka. Czy jakiś czujnik jest uszkodzony i podaje małą wartość, a cały układ " myśli" że już jest tak zimno że nie powinien bardziej mrozić.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/377 ... ada7d.htmlTemperatura na zegarach jest poprawnie wskazywana. To - 99stopni, to też nie jest temperatura zadana, bo jak przestawię z LO na jakąś wyższą temperaturę, to ta wartość pozostaje.
Klapa od regulacji temperatury raczej się zamyka, bo w trybie ECON ustawiona na zimne nie dmucha ciepłym powietrzem.
Jeszcze mam taki problem, że przez nadmuchy na przestrzeń kabiny ( kratki na desce) cały czas leci powietrze. Jak wyłączę te nadmuchy to zamyka tylko te środkowe nad radiem, boczne przy drzwiach cały czas dmuchają. Nie wiem gdzie szukać klapek od tych nadmuchów??
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za zainteresowanie.