.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 11:49:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [ALL] problem z elektryką
PostNapisane: 02.lut.2015 13:39:08 
Użytkownik

Witam mam problem z elektryka ponieważ mam audi i sharana a na forum sharana nikt mi nie odpowiedział to może na forum audi może ktoś będzie wiedział o co chodzi.A chodzi własnie o sharana:
AFN problem z alarmem i elektryką
od wczoraj z sharanem 19 afn 1999 r.mam pewien problem:
1.kilka razy dziennie włącza się alarm -fabryczny
2.przy gaszeniu cofam kluczyk wyciągam ze stacyjki silnik pracuje jeszcze 2-3 sekundy i świeci się kontrolka abs lub poduszek ,jeżeli gasiłem na włączonych światłach od razu gaśnie.Jeżeli kluczyk jest wyjęty ze stacyjki silnik pracuje to przy włączeniu świateł silnik gaśnie.Dzisiaj wyjąłem kluczyk silnik pracował po włączeniu świateł zgasł ale bez kluczyka paliła się kontrolka ładowania i oleju i panel klimatronika ale dmuchawa się nie włączała
Auto profilaktycznie raz w miesiącu podłączam po vagom i do wczoraj nie było żadnych błędów.

wczoraj wywaliło mi:
address 01
01266 Glow Plug (J 52) 31-00 Open or Short to Ground
kontrolka działa słychać przekaźnik że chodzi,problemów na zimnym niema.
00626 Glow Plug Indicator Light (K29) 31-00 Open or short to ground

address 03 abs
01044 Control module icorrectly coded 35-10 sporadyczny

address 25
01176 -key 07-10 signal to low -sporadyczny
01176- key 65-10 unauthorized-sporadyczny

Wszystkie błędy wywaliło w tym samym czasie,i dziwne że w różnych sterownikach jak pisałem wyżej nigdy błędów nie miałem żadnych i do tego ten alarm ,czy mogło coś się gdzieś zamoczyć ?Bo ja już nie wiem o co chodzi i gdzie szukać

Tytuł: Re: [ALL] problem z elektryką
PostNapisane: 10.lut.2015 00:47:41 
Użytkownik

Sprawdz licznik, bo wlaczenie zaplonu np w galaxy mozna zrobic np przy pomocy podaniu + do zarowki podswietlenia licznika, moze byc tez centralny modul, pod nogami kierowcy. Mozesz zrobic inaczej, wypnij licznik I wlacz lub wylacz swiatla. A jak wlaczysz awaryjne to mrygaja kontrolki kierunkow czy kontrolka swiatel drogowych- dlugich. Byc moze sie myle w wypowiedzi ale ja spotkalem sie z czyms bardzo podobnym w galaxsie 99r 1.9 TDI AHU (90ps)

PostNapisane: 17.lut.2015 00:35:11 
Użytkownik

Dzięki konrolki działają normalnie jak moduł jest po nogami kierowcy to pewnie będzie jego wina bo mam mokro pod wycieraczką podłoga cała ale gdzieś mi z góry leci bo mokra jest pokrywa bezpieczników, dziś zauważyłem.A może wiesz co może być ,jak zamykam szyby elektryczne to trzymam na zamknięciu a one czasami zatrzymują się i jadą w dół, to mam od początku jak go kupiłem 3 lata temu.

PostNapisane: 23.lut.2015 07:51:45 
Użytkownik

W końcu doszedłem tam przy bezpiecznikach gdzie mam mokro jest właśnie moduł komfortu i przez zalanie dzieją się takie cyrki, w sharanie po lifcie moduł komfortu był pod nogami kierowcy.

Strefa czasowa: UTC + 1