Witam mam problem z elektryka ponieważ mam audi i sharana a na forum sharana nikt mi nie odpowiedział to może na forum audi może ktoś będzie wiedział o co chodzi.A chodzi własnie o sharana: AFN problem z alarmem i elektryką od wczoraj z sharanem 19 afn 1999 r.mam pewien problem: 1.kilka razy dziennie włącza się alarm -fabryczny 2.przy gaszeniu cofam kluczyk wyciągam ze stacyjki silnik pracuje jeszcze 2-3 sekundy i świeci się kontrolka abs lub poduszek ,jeżeli gasiłem na włączonych światłach od razu gaśnie.Jeżeli kluczyk jest wyjęty ze stacyjki silnik pracuje to przy włączeniu świateł silnik gaśnie.Dzisiaj wyjąłem kluczyk silnik pracował po włączeniu świateł zgasł ale bez kluczyka paliła się kontrolka ładowania i oleju i panel klimatronika ale dmuchawa się nie włączała Auto profilaktycznie raz w miesiącu podłączam po vagom i do wczoraj nie było żadnych błędów.
wczoraj wywaliło mi: address 01 01266 Glow Plug (J 52) 31-00 Open or Short to Ground kontrolka działa słychać przekaźnik że chodzi,problemów na zimnym niema. 00626 Glow Plug Indicator Light (K29) 31-00 Open or short to ground
address 03 abs 01044 Control module icorrectly coded 35-10 sporadyczny
address 25 01176 -key 07-10 signal to low -sporadyczny 01176- key 65-10 unauthorized-sporadyczny
Wszystkie błędy wywaliło w tym samym czasie,i dziwne że w różnych sterownikach jak pisałem wyżej nigdy błędów nie miałem żadnych i do tego ten alarm ,czy mogło coś się gdzieś zamoczyć ?Bo ja już nie wiem o co chodzi i gdzie szukać
|