Witam,
Koledzy, jak najprosciej moglbym polaczyc swoj telefon z bluetooth w moim audi?
Wiem ze brzmi sprawa banalnie, ale nie bardzo wiem jak to zrobic i jakie sa mozliwosci i prosilbym kogos o wyjasnienie.
To jest Audi a4 avant b8.
Posiada Navi, i na konsoli przycisk 'telephone', ktory po wcisnieciu na ekranie wyswietla 'telephone not installed'.
Kiedy w telefonie probuje sie polaczyc przez bluetooth z samochodem, nie wyswielta sie dostepne urzadzenie.
No i pytanie podstawowe, czy jest w ogole taka mozliwosc, aby polaczenie bluetooth w tym aucie umozliwilo mi obslugiwanie telefonu na ekranie navi i tam wybieranie numerow z ksiazki telefonicznej, majac telefon w kieszeni? czy potrzebuje jakis zestaw do tego ktory by mi umozliwil wykorzystanie ekranu w samochodzie?
p.s. jeszcze pytanie zasadnicze, bo chyba cos myle - czy w ogole w audi jest standardowo zamontowany bluetooth? bo wydaje mi sie jednak, ze cos myle, ale poczekam na czyjąs odpowiedz.
chyba znalazlem odpowiedz - mam identyczny kabel w skrytce z plaska wtyczka, tylko ktos sie orientuje skad wziac to 'pudelko', ktore do niego jest podlaczane na tym filmie?
http://www.youtube.com/watch?v=8XIIaCBqI5Q
dzieki