.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 11:47:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak sie polaczyc telefonem przez Bluetooth.
PostNapisane: 13.kwi.2011 14:59:59 
Użytkownik

Witam,

Koledzy, jak najprosciej moglbym polaczyc swoj telefon z bluetooth w moim audi?
Wiem ze brzmi sprawa banalnie, ale nie bardzo wiem jak to zrobic i jakie sa mozliwosci i prosilbym kogos o wyjasnienie.

To jest Audi a4 avant b8.
Posiada Navi, i na konsoli przycisk 'telephone', ktory po wcisnieciu na ekranie wyswietla 'telephone not installed'.
Kiedy w telefonie probuje sie polaczyc przez bluetooth z samochodem, nie wyswielta sie dostepne urzadzenie.

No i pytanie podstawowe, czy jest w ogole taka mozliwosc, aby polaczenie bluetooth w tym aucie umozliwilo mi obslugiwanie telefonu na ekranie navi i tam wybieranie numerow z ksiazki telefonicznej, majac telefon w kieszeni? czy potrzebuje jakis zestaw do tego ktory by mi umozliwil wykorzystanie ekranu w samochodzie?

p.s. jeszcze pytanie zasadnicze, bo chyba cos myle - czy w ogole w audi jest standardowo zamontowany bluetooth? bo wydaje mi sie jednak, ze cos myle, ale poczekam na czyjąs odpowiedz.

chyba znalazlem odpowiedz - mam identyczny kabel w skrytce z plaska wtyczka, tylko ktos sie orientuje skad wziac to 'pudelko', ktore do niego jest podlaczane na tym filmie? http://www.youtube.com/watch?v=8XIIaCBqI5Q

dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 13.kwi.2011 21:12:47 
Użytkownik

Kolego jeżeli po wciśnięciu przycisku TEL na konsoli pojawia Ci się komunikat "telephone is not installed" oznacza to że nie masz w samochodzie modułu umożliwiającego podłączenie przez bluetooth telefonu GSM.
Mogę Ci taki moduł zainstalować. Więcej na prv.

Tytuł: Re: Jak sie polaczyc telefonem przez Bluetooth.
PostNapisane: 12.mar.2018 17:07:44 
Użytkownik

Auto: Panamera 4S
w MMI2 sygnał do połączenia BT z telefonem jest bardzo krótki, też miałem z tym problem - łączcie telefony zaraz po włączeniu zapłonu.

Tytuł: Re: Jak sie polaczyc telefonem przez Bluetooth.
PostNapisane: 17.lip.2020 17:48:03 
Użytkownik

Też mam podobny problem że nie mam modułu BT w swoim Q3 , chciałbym dokupić tylko nie wiem jaki, może ktoś doradzi za co z góry dzikuje.

Strefa czasowa: UTC + 1