baskecik napisał(a):
1. Ta opcja (domykanie szyb z kluczyka/alarmu) występuje w modelach z funkcją komfortu. Po czym to poznać ?
a) przycisk zamknięcia/otwarcia drzwi od środka
b) płynnie gasnące oświetlenie wnętrza
Płynnie gasnące oświetlenie muszę sprawdzić bo jakoś nie przyuważyłem ale przycisku zamknięcia/otwarcia od środka to raczej nie mam
baskecik napisał(a):
2. Jak to działa ?
a) Przy zamykaniu drzwi z kluczyka przekręcamy kluczyk do oporu w prawo i przytrzymujemy długo - szyby/szuberdach zamkną się. Przytrzymanie kluczyka w położeniu "otwarte" spowoduje otworzenie szyb/szyberdachu
U mnie domykanie na 100% działa z pilota, muszę tylko sprawdzić czy w ten sam sposób działa otwieranie, a jeśli nie to czy chociaż działa z kluczyka.
baskecik napisał(a):
3. Opcja "komfort" występowała za dopłatą
4. Po co to ? Sporo aut wyszło bez fabrycznego alarmu (bo po co komu w Niemcowni alarm) i po to wymyślono domykanie z kluczyka
Jako ciekawostę przy okazji dyskusji o module komfortu w modelach po 98 roku dodatkowo można zaprogramować na VAG`u opcję samozamykania drzwi w czasie jazdy po uruchomieniu zapłonu
Zostało to opisane szczegółowo na A4-Klubie
Możesz podać jakiegoś linka?
Ostatnio ktoś pisał, że nawet we wcześniejszych modelach można VAGiem ustawiać opcje komfortu alarmu takie jak autozamykanie drzwi po przekroczeniu 30 km/h itp.
EDIT: znalazłem wątek:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight=
Dzięki i pozdrawiam