.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 17:47:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [S4 B5] Problem z xenonami oraz inne
PostNapisane: 11.mar.2010 00:37:33 
Użytkownik

Witam serdecznie

Mam kilka pytań począwszy od pierwszego - problem z xenonami, od około 2 tyg święcą mi maksymalnie w dół, chodź można by powiedzieć, że zdarzają się dni, że wszystko wydaję się być w porządku, jednak więcej jest tych "dziwnych dni", próbowałem gasić światła jak i stacyjkę i załączać ponownie jednak nie było reakcji samo poziomowania.. :| Ktoś ma jakiś pomysł czego to może być przyczyna ? Kolejny problem to oświetlenie hamulca na szybie, nie pali mi się jedna lampka, słyszałem, że wystarczy styki przeczyścić, albo żaróweczkę wymienić i powinno być dobrze, zgadza się ? Jeszcze kolejne pytanko, to którędy najlepiej puścić kabel do wzmacniacza, bo aktualnie ciepło na dworze i sobie ubzdurałem, że w końcu subwoofer podłącze.. ;) Jakieś sugestie jak to najlepiej zrobić ? No i ostatnie pytanko do S4 przychodzą platynowe świece ? Przepraszam, że wszystko tak w jednym, ale kilka prostych można by rzec głupich pytań szkoda zakładać więcej tematów, może by tak jakiegoś mini czata na głównej stronie zrobić ? :)

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za odpowiedzi.. :)

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2010 00:43:31 
Moderator

Auto: 4x Audi
Diagnozowałeś układ xenonów Vagiem ? wykonałeś adaptację ?

Jest S4 B5 AGB
Garage Our Cars

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2010 01:11:46 
Użytkownik

Gustav napisał(a):
Diagnozowałeś układ xenonów Vagiem ? wykonałeś adaptację ?

Nie diagnozowałem nie było okazji i czasu, jakiś miesiąc temu był na Vagu można powiedzieć fabrycznym i było idealnie, teraz mu coś odbiło, raz dobrze raz źle, a żadnych adaptacji nigdy nie robiłem i pierwszy raz o tym słyszę odnośnie xenonów.

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2010 08:50:32 
Użytkownik

To zacznij od tego kolego...tam nic nie ma prawa mu odbijać...już prędzej kończy żywot któryś czujnik poziomu...vag prawdę Ci powie :)

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2010 10:09:18 
Użytkownik

Zaglądałeś do czujników od samopoziomowania?
może po zimie styk niedomaga w kostce - VAG prawdęvpowie jak napisał kolega powyżej...

pierwszego to nie jestem pewien."
Albert Einstein

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2010 17:39:55 
Użytkownik

Witam, sprawdzałem Vagiem i wywalił błąd 00776 - level control system left front G78, czyli problem z czujnikiem, ktoś ma może taki na zbyciu albo orientuje się jaki może być koszt nowego ? Jutro sprawdzę jeszcze styki w gnieździe może po prostu coś nie domaga...

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2010 17:43:26 
Użytkownik

nie zawracaj sobie głowy z używką tylko nowy...zaraz podam Ci numerek i cenę...oczywiście sprawdź jeszcze styki...popsiukaj jakimś kontaktem, ale wątpię w to tam wtyczki są szczelne

Numer części 4B0 907 503 cena w ASO to 270-280 zł...w Skodzie kilkanaście złociszy taniej.

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2010 01:24:59 
Użytkownik

J@rek napisał(a):
nie zawracaj sobie głowy z używką tylko nowy...zaraz podam Ci numerek i cenę...oczywiście sprawdź jeszcze styki...popsiukaj jakimś kontaktem, ale wątpię w to tam wtyczki są szczelne

Numer części 4B0 907 503 cena w ASO to 270-280 zł...w Skodzie kilkanaście złociszy taniej.

Dzięki J@rek chodź ta cena nie jest wcale pocieszająca jak za czujnik, jednak będzie trzeba go w niedalekiej przyszłości zakupić.. :/ Sprawdzę jeszcze jutro te kabelki, ale myślę, że z moim szczęściem to na pewno czujnik :D

A mam jeszcze takie jedno pytanko, J@rek albo może ktoś kojarzy jaki jest teraz zamiennik oleju Castrol SLX Longlife II 0W30 ? Z tego co wiem taki był lany w moim autku w Niemczech, a zbliża się pora wymiany, a jakoś takiego w Polsce znaleźć nie mogę, słyszałem, że niby Castrol Edge 5W30 powinien być w porządku ?

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2010 09:08:05 
Użytkownik

Jak najbardziej może być taki...a generalnie z olejami to jak z piwem, każdy ma swoje upodobane...nawet zaraz się pewnie odezwą głosy o wyższości jednego nad drugim.Ważne oby był zmieniany na czas i była jego odpowiednia ilość w silniku.pozdro

Strefa czasowa: UTC + 1