.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 03:46:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Co zrobić z tym fantem.... ? Audi C4
PostNapisane: 14.sie.2007 23:27:47 
Użytkownik

Witam

mam taki problem:
auto przyjechało w styczniu do Polski, jak je kupowałem to małem na przednich rantach odbicia od kamienia :zly:

fota

Denerwowało mnie to dałem jak się cieplej zrobiło do lakiernika żeby zrobił zaprawke, koles stwierdzil że botnik napewno nie był wczesniej malowany ani szpachlowany itd itp. (widac było że jak lakier odrprysnoł to pod spodem była czyta zdrowa blacha) wyczyscił niby ten element nałozył jakąś paste pomalował i OK.

Dzis myjac auto zobaczyłem ze na rancie przednim zaczełu mi wychodzić pryszcze :zly: :zly: zdrapałem lakier i co sie okazało.... rant lekko podszedł rdza :zly: :galy: (chyba kolo który miał tylko zrobić zaprawke wziol szlifierke i wyczyścil...ocynk :galy: :zly: :(: pojechałem do niego a on mi z teza wyskoczył że od uderzenia mógł się ocynk utlenic :galy: (pierwszy raz o tym słysze)

Kurde teraz pytanie co robić :?: czy dac auto do blacharza żeby poźeźbil z rantami (oprócz rantów błotnik w stanie idealnym :zly: ) i to pomalowac czy poprostu kupic nowe błotniki (używke org).

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2007 19:29:36 
Użytkownik

Gamoń zdarł ocynk, bez dwóch zdań. Jesli chcesz to zrobic i zapomniec kup drugi oryg. błotnik.
P.S. tylko Gamoniowi już nie dawaj :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2007 20:12:51 
Użytkownik

Kubaj napisał(a):
Gamoń zdarł ocynk, bez dwóch zdań. Jesli chcesz to zrobic i zapomniec kup drugi oryg. błotnik.
P.S. tylko Gamoniowi już nie dawaj :diabel:

To ze ma rdzawke ma zmieniac błotnik? A zes mu poradził...nie długo za Twoimi radami chłopaki beda ćwiartki wstawiac bo maja odpryski od kamieni.
Kolego KUBAJ....to jest tylko żelazo jak kazde inne auto, po prostu poprzedni lakiernik zamalował syfa...teraz on wyszedł, proste. Da to porzadnemu czlowiekowi do roboy.
Wyczysc RDZE bez zdarcia ocynku i tak zeby nie było rdzy. KUBAJ Jak pokazesz i to wytrzyma wieki, to ci krzynke stawiam. Powierzchownie zedrzesz strupa ale żródła nie. żeby żródło usunac musisz niestety sie dokopac. Chcesz zdjecia C4 w ocynku?? jakie teraz maluje? Nie bite w boki orginał kolor a AUDI PONOC NIE GNIJE!!!!!!!!!! całe doły zeżarte ranty blotników, rant szyberdachu w purchlach ale AUDI NIE GNIJE BO OCYNK!!!! hehz pieprzenie.... krzynka czeka...

pzdr :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2007 20:43:42 
Użytkownik

Cos mnie kłamiesz LYKAN... Nie widziałem jeszcze audi który miał fabryczne blachy z purchlami. A sorry moja B2 miała ich całkiem sporo ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2007 20:56:57 
Użytkownik

Uh....mało widziałes mój kolego:) uszczelki pracują plastiki... lakier nie jest z tytanu ani blacha. POkaze ci jutro purchle na orginale w takim miejscu ze sie zdziwisz;) C4... auto dbane bo widac po reszcie.
Czekaj na fotki :)
pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2007 20:58:48 
Użytkownik

oki dzięki. Chociaż może lepiej nie pokazuj bo zaczne dokładnie ogladac swojego... :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2007 22:17:52 
Użytkownik

byłem dzis u blacharza i jednak zadecydowałem wymiane błotników :(: nie chce żeby ktos to nadal skrobał grzał itd itp. koszt błotników nie jest oszałamiająco duży wieć jak mam wydac u blacharza z 200zł i ponownie u lakiernika 250 to wole z 200-300zł i kupic zdrowe błotniki.

p.s.
Panowie przestrzegajćie swoje niuńki od szlifierek i super fachowców, mam auto w oryginale w stanie idealnym a tu przez jednego gościa juz jakies jaja :zly: a było tylko małe obicie lakieru, ale to tak bywa że jak się coś chce na sile ulepszac :zly: tak jak radzicie samemu trzeba było wziąśc papier wyczyscic porządnie samemu zaprawić i bym miał spokói i kilka 100 w kieszeni :)

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2007 16:45:44 
Użytkownik

W pełni cię rozumiem bo tez tak po prostu mam.Jesli jest zadbne to takie ma zostac.

Strefa czasowa: UTC + 1