.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 13:23:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2009 07:55:46 
Użytkownik

ja tam nie raz grzałem sie autem nocami i nic sie nigdy nie stało

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2009 20:01:34 
Użytkownik

Nawet bym się nie zastanawiał, dla auta na pewno będzie wszystko ok. Myślałbym bardziej nad tym czy jeśli będą duże ujemne temperatury czy samochód będzie w stanie wystarczająca nagrzać wnętrze

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2009 19:44:24 
Klubowicz

MorgothV8 napisał(a):
Czyli że mógłby się na jałowych obrotach przegrzać? Byłĸy takie przypadki - bo ja nigdy nie słyszałem, a mówimy o temperaturach ujemnych na zewnątrz....
To jest realne zagrożenie czy gdybanie?

Gdybanie .
To tak jabyś zadał pytanie np. "Czy jest sens jechać autem a moze w drodze coś nawali ? "
Niektórzy rosyjscy węglarze w swoich Krazach na dalekiej Syberi odpalają silniki w pazdzierniku i przez zimę wogóle nie gaszą. :peace:
To nie jest zart !

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2009 20:09:54 
Użytkownik

spokojnie dasz radę
jeśli chodzi o spalanie to już była odpowiedź
problem z noclegiem w aucie polega na tym, że i tak nie dasz rady spać z włączonym motorem całą noc. Ja stosowałem zasadę (auto bez klimatronica co prawda) że nagrzewałem sobie maszynę i spałem póki nie zrobiło się zimno :)

off top
kiedyś na rybach popijałem żołądkową gorzką zmieszaną pół na pół z czystą na rozgrzewkę (aby za słodko nie było), dywagując z ojcem o wyższości sprężyny nad spławikiem podczas wody "sfalowanej".
Po czasie jakimś udałem się na zasłużony sen do znanej klubowiczom toyoty na miejsce pasażera. Obudziłem się jednak w ojcowej nubirze (sic!) ku mojemu sporemu zaskoczeniu za kierownicą.
Okazało się bowiem w toyocie za ciepło i lekko nieświadom zmieniłem późno w nocy miejsce na nieco bardziej chłodne po tym jak staruszek otworzył drzwi i zastał mnie co nieco usmażonego z grzaniem na maksa i wentylatorem na 3 biegu :) ot wędkarska przygoda

a wracając do tematu nie sądzę żeby autu zaszkodziły wolne obroty nawet przez kilka godzin bo od tego jest pompa wody i wentylator

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1