.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lis.2024 22:27:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Audi A4 B5 Gaz Sekwencja. Problem.
PostNapisane: 08.sty.2013 21:09:59 
Użytkownik

Auto: A4 B5
na gazie ma ponad 1000h nie mam scrinow bo nic nie dostalem podlaczycl sie i tyle. Wyjme caly parownik, rozbiore go i zobacze. Nie mam pojecia co z tym jest...

Odpala normalnie na benzynie, na gazie zapier**** tylko ze nie przelaczy jak nabije 70 C. A jak bylem u niego i na zimnym silniku sie podlaczyl, powiedzial ze nie nabija cisnienia zeby przelaczyc. Gosc od ktorego kupilem samochod to mowil ze mial problemy z przelaczeniem nieraz i masz juz reduktor robiony, wymieniane membramki itp. 200zl gdzie zostawil i nie wiem nic nie pomoglo jak widac bo dzwonilem do niego.

Ps. Sory ze tak dlugo ale spalil mi sie komp i byl w naprawie... :)

PostNapisane: 18.sty.2013 08:06:23 
Użytkownik

Ten objaw w dużej części tak wyglądających przypadków okazuje się być wynikiem uszkodzonej cewki elektrozaworu przy reduktorze. Co gorsza - ciężko to czasem wymacać nawet mierząc cewkę omomierzem - róznice w stosunku do nowej wydają sie być minimalne. A jednak wystarczy założyć nową cewkę i sprawa staje się przeszłością.
Proponuję spróbować podmienić - myślę, że prawdopodobieństwo że to to uzasadnia zaryzykowanie 25PLN za cewkę (cena detaliczna).

Inna przyczyna - jeśli reduktor jest zintegrowany z elektrozaworem - silnie zabrudzony trzpień elektrozaworu, na którym wykoksowały się cięższe frakcje węglowodorów. Oczyścić porządnie, złożyć - będzie ok do następnego zasyfienia. Albo zastąpić zawór zewnętrznym, niemającym kontaktu z wysoką temperaturą - pomoże na "zawsze"

PostNapisane: 20.sty.2013 10:38:57 
Użytkownik

Auto: A4 B5
A po czym to wiadomo czy jest zintegrowany czy nie?

PostNapisane: 24.sty.2013 09:59:28 
Użytkownik

Po tym, Przyjacielu, czy... jest zintegrowany czy nie :-)
Zintegrowany - czyli umieszczony w nierozdzielnym z resztą reduktora fragmencie jego korpusu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1