metyoo napisał(a):
A ja napisałem do wszystkich! Dlaczego do swoich nie lejecie takiego oleju?
Ja na ten przykład polecałem 10W60 do 2.7T i taki lałem, bo tam olej miał ciężki los. Nawet nie wiecie jaki ma styl jazdy...
Co ddo półsyntetyku akurat się zgodzę, że lepiej go odpuścić, ale z resztą?
Przyznam szczerze , że tutaj się z Kolegą zgodzę ... , jakoś ze dwa lata wstecz takie niby porównanie przez przypadek zrobiliśmy z kolegą moim , ... jeżeli chodzi o temperaturę silnika v6 , ... a rzędowej czwórki audi . Brnęliśmy przez miasto w korku , ... jakąś godzinkę w środku lata ... ja swoim , on swoim ... po zjeździe do mnie do domu . ...zaczęliśmy z ciekawości porównywać temperaturę w komorze silnika moim , i jego ... fakt , że to był taki pomiar bardziej organoleptyczny , ... ale o ile u niego pod maską było hmmm małe piekiełko , .... to u mnie było piekło razy dwa , i było to wyraźnie odczuwalne nawet przy takim zwykłym sposobie badanie jak przykładanie ręki w okolice silnika.. to wystarczyło ... , po otwarciu jego maski ... było bardzo ciepło , ... po otwarciu mojej wręcz buchało jakby z pieca statku parowego , ... czy lokomotywy ....
Także reasumując wniosek jest prosty , ... dwa rożne silniki - dwie różne temperatury ..... i niby ten sam olej ma być ... . , no raczej nie tak do końca .....