.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 18:41:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Prośba o pomoc klubowiczów z rejonów Płocka
PostNapisane: 19.lut.2013 22:56:51 
Użytkownik

Witam Koleżanki , Kolegów :)

A mianowicie .... na 99 % wybieram się do Płocka aby zakupić auto . O ile to możliwe ze strony Kolegów prosił bym o wsparcie techniczne przy oględzinach i pomoc taką jak : zvagowania auta, tudzież sprawdzenie go miernikiem lakieru. Podług moich informacji, jakie uzyskałem, to z autem jest wszystko w porządku - aczkolwiek ta informacja zachęca mnie tylko tyle o ile aby samemu się pofatygować i dokonać oględzin na miejscu .W Płocku zamierzam być późnym wieczorem w niedzielę, tak aby od rana zacząć oględziny auta - chce przeznaczyć na to jakoś cały dzień, i w razie pozytywnej decyzji wracał bym wieczorem w poniedziałek, albo we wtorek rano . Jeżeli ma ktoś możliwość mi pomóc to proszę o kontakt tutaj na forum, priv, albo pod nr. 669 052 824 .Rzecz jasna przewiduje "przelew" w % w podziękowaniu, tudzież uczciwą zapłatę - jak kto woli . Aczkolwiek w tym przypadku wolę dogadać się z klubowiczem, aniżeli dawać zarabiać ciamajdom z serwisu.

Aha druga sprawa ... auto zostało sprowadzone z Holandii, akcyza jest opłacona przegląd zrobiony ,tłumaczenie dokumentów zrobione , urząd skarbowy opłacony, kupujący otrzymuje fakturę vat marża i jest zwolniony z 2% podatku vat .
I podług tego mam pytanie. Nie wiem jak się odbędzie sprzedaż ..... czy te auto w takim przypadku jest zarejestrowane na polaka, który opłaca comiesięczne ubezpieczenie, i to on będzie widniał na umowie kupna sprzedaży auta - bo na to wszystkie znaki na ziemi i niebie świadczą ... Sprzedający twierdzi że w mojej kwestii pozostaje prze rejestrowanie auta na dane miasto i wykupienie trwałego ubezpieczenia .
Czy też na umowie kupna sprzedaży będzie widniała postać holendra ??
jak to Wy widzicie ??
Jakie dokumenty muszę otrzymać od sprzedającego, bo jak pamiętam to musi być w tym przypadku :
ubezpieczenie czasowe, ważny przegląd umowa kupna-sprzedaży, karta pojazdu, i twardy dowód .
jak się w czymś pomyliłem to poprawcie ;)

I się cu....a stało , Sprzedający wykręcił mnie i sprzedał auto ...... śmieszne jak nic , mimo że się z nim umawiałem na przyjazd .
http://moto.allegro.pl/sprzedany-i3017280694.html

Ostatnio edytowano 20.lut.2013 19:24:03 przez Luki147, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł: Re: Prośba o pomoc klubowiczów z rejonów Płocka
PostNapisane: 20.lut.2013 00:38:19 
Moderator

Auto: Audi S4
Co to za auto ?
Z tego co opisales masz dostac FA VAT marza ... wiec na fakturze mają byc Twoje dane... sprzedajacy powinien dodatkowo dac Ci kserokopie umowy z poprzednim wlascicielem auta... i wazne OC...

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

PostNapisane: 20.lut.2013 11:41:35 
Moderator

Auto: S6 C4
EDYTUJ tytuł wątku wpisując auto o jakie chodzi.

+
CFFB

PostNapisane: 20.lut.2013 15:49:24 
przemik napisał(a):
Co to za auto ?
Z tego co opisales masz dostac FA VAT marza ... wiec na fakturze mają byc Twoje dane... sprzedajacy powinien dodatkowo dac Ci kserokopie umowy z poprzednim wlascicielem auta... i wazne OC...

umowy z poprzednim właścicielem nie musisz i nie dostaniesz (bo jest do niczego nie potrzebna no chyba,że chciałbyś wiedzieć ile przyciął handlarz) dostajesz fakturę VAT,na której muszą być Twoje dane, ważne OC tylko jak wracasz na kołach (to też nigdzie nie jest potrzebne) dopiero jak będziesz odbierał sztywny dowód to pani w okienku poprosi cię o aktualne OC.
Zadzwoń do wydziału komunikacji tam gdzie będziesz rejestrował auto i po kolei Pani Ci powie co masz mieć...

PostNapisane: 21.lut.2013 10:55:21 
Moderator

Auto: Audi S4
Wobec powyzszego zamykam.

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1