Witam Koleżanki , Kolegów
A mianowicie .... na 99 % wybieram się do Płocka aby zakupić auto . O ile to możliwe ze strony Kolegów prosił bym o wsparcie techniczne przy oględzinach i pomoc taką jak : zvagowania auta, tudzież sprawdzenie go miernikiem lakieru. Podług moich informacji, jakie uzyskałem, to z autem jest wszystko w porządku - aczkolwiek ta informacja zachęca mnie tylko tyle o ile aby samemu się pofatygować i dokonać oględzin na miejscu .W Płocku zamierzam być późnym wieczorem w niedzielę, tak aby od rana zacząć oględziny auta - chce przeznaczyć na to jakoś cały dzień, i w razie pozytywnej decyzji wracał bym wieczorem w poniedziałek, albo we wtorek rano . Jeżeli ma ktoś możliwość mi pomóc to proszę o kontakt tutaj na forum, priv, albo pod nr. 669 052 824 .Rzecz jasna przewiduje "przelew" w % w podziękowaniu, tudzież uczciwą zapłatę - jak kto woli . Aczkolwiek w tym przypadku wolę dogadać się z klubowiczem, aniżeli dawać zarabiać ciamajdom z serwisu.
Aha druga sprawa ... auto zostało sprowadzone z Holandii, akcyza jest opłacona przegląd zrobiony ,tłumaczenie dokumentów zrobione , urząd skarbowy opłacony, kupujący otrzymuje fakturę vat marża i jest zwolniony z 2% podatku vat .
I podług tego mam pytanie. Nie wiem jak się odbędzie sprzedaż ..... czy te auto w takim przypadku jest zarejestrowane na polaka, który opłaca comiesięczne ubezpieczenie, i to on będzie widniał na umowie kupna sprzedaży auta - bo na to wszystkie znaki na ziemi i niebie świadczą ... Sprzedający twierdzi że w mojej kwestii pozostaje prze rejestrowanie auta na dane miasto i wykupienie trwałego ubezpieczenia .
Czy też na umowie kupna sprzedaży będzie widniała postać holendra ??
jak to Wy widzicie ??
Jakie dokumenty muszę otrzymać od sprzedającego, bo jak pamiętam to musi być w tym przypadku :
ubezpieczenie czasowe, ważny przegląd umowa kupna-sprzedaży, karta pojazdu, i twardy dowód .
jak się w czymś pomyliłem to poprawcie
I się cu....a stało , Sprzedający wykręcił mnie i sprzedał auto ...... śmieszne jak nic , mimo że się z nim umawiałem na przyjazd .
http://moto.allegro.pl/sprzedany-i3017280694.html