.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.maja.2025 04:07:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2007 01:27:20 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Tutaj troche humorystycznie do tego jak nalezy kupowac auto. Radze obejrzec od poczatku az do 4 minuty. Oto co mowi na ten temat kobieta pracujaca zadnej pracy sie nie bojąca :D

-> http://youtube.com/watch?v=8FraoigBwZc&feature=related

"Im samochód lepiej wygląda tym jest bardziej podejrzany"

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2007 13:01:38 
Użytkownik

Dobre, nawt bardzo dobre :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2007 18:08:16 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
KORU napisał(a):
Tutaj troche humorystycznie do tego jak nalezy kupowac auto. Radze obejrzec od poczatku az do 4 minuty. Oto co mowi na ten temat kobieta pracujaca zadnej pracy sie nie bojąca :D

-> http://youtube.com/watch?v=8FraoigBwZc&feature=related

"Im samochód lepiej wygląda tym jest bardziej podejrzany"

:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2007 19:49:24 
Użytkownik

Auto: A6 C6 3,0 QUATTRO 232PS 2007r
ZiPi napisał(a):

z przykroscia stwierdzam, ze dla mnie handlarz samochodowy, to potencjalny oszust. :/
Wielokrotnie to pisalem ale jeszcze raz powtorze - zeby jeden mogl na samochodzie zarobic, to drugi musi stracic - cala filozofia handlu uzywanymi samochodami.

Kiedeś pisałem ,że sprzedawałem auto 2004r i miało 180k przebiegu.Dałem do ogłoszenia vin i zdjęcie książki serwisowej.Cena była bardzo dobra jak na bezwypadkowy tylko z przebiegiem niecałym 200K.Jak ludzie dzwonili to mówili ,ze bardzo duży przebieg to mówiłem już przez telefon,że cofnę na ile tylko chcą.Mówili mi ,że chyba sobie z nich żartuje. :diabel: Nawet nikt nie przyjechał oglądać. Cofnąłem licznik na 105k i poszedł od ręki.Jaki jest morał.Ludzie sami tego chca aby cofnąć licznik :peace:

A6 1.9 TDi AFN
MB W211 2.7 CDI
E65 BMW 730D

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2007 20:04:31 
Użytkownik

Bo ludzie sie utwierdzili w przekonaniu, ze jak Fiat 125 czy Polonez miał 100 tysięcy, to juz kapitalka potrzebna. I tego się trzymaja. MOże za 2 pokolenia ten mit uciechnie nieco.

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2007 22:00:15 
Klubowicz

LykaN napisał(a):
Bo ludzie sie utwierdzili w przekonaniu, ze jak Fiat 125 czy Polonez miał 100 tysięcy, to juz kapitalka potrzebna. I tego się trzymaja. MOże za 2 pokolenia ten mit uciechnie nieco.

Obserwując rozwój współczesnej motoryzacji to za dwa pokolenia auta już będą tak kiepskie że przy 100 tkm kapitalka będzie niezbędna :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2007 23:16:11 
Klubowicz

Waters napisał(a):
LykaN napisał(a):

Obserwując rozwój współczesnej motoryzacji to za dwa pokolenia auta już będą tak kiepskie że przy 100 tkm kapitalka będzie niezbędna :peace:

Za dwa pokolenia skończą się złoża ropy, więc prognozy o silnikach wysokoprężnych i z zapłonem iskrowym mogą się nie sprawdzić. ;)

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2007 00:10:51 
Użytkownik

Witam :) widze że koledzy z forum znów drążą temat przebiegów tysiąc razy był już ten temat !!! Zawsze to mówie że wszyscy oszukuja bo kupujący CHCĄ !!!! podkreślam CHCA być oszukiwani , no i są... Jak ktoś kupuje 15 letnie tdi i ma 125
przebiegu ," po pieniadzach " wszystko wybłyszczone odprane... prawie salonowiec!!!!

Pozatym kupujemy samochody za jakiś niewielki procent wartości nowego mowie tu o tych droższych markach audi merc bmw , to czego sie spodziewać to jest jak prawie jak w tym powiedzeniu " psa nie ma a kolegów szuka " tak samo tu "na Fiata nie ma a audi szuka " dlatego ja wszystkim tym co maja w kieszeni "płótno" radze kupno dużo nowszego wiadomo gorszego ale w miare pewnego samochodu...
mam uzbierane 20 tys to szukaj fabii , toledo ,golfa a nie audi A8 .... po zakupie okazuje sie że klocki kosztuja tyle a pali 22 gazu a wogole to bardziej mi sie kalkuluje MPK do pracy.... myśle że nie na tym to polega .Pozdrawiam serdecznie wszystkich tych któży rozkminiaja przebiegi :):) :D

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2007 09:32:10 
Użytkownik

Auto: RS6 Avant C5 MTM
Przemysław napisał(a):
Witam :) widze że koledzy z forum znów drążą temat przebiegów tysiąc razy był już ten temat !!! Zawsze to mówie że wszyscy oszukuja bo kupujący CHCĄ !!!! podkreślam CHCA być oszukiwani , no i są... Jak ktoś kupuje 15 letnie tdi i ma 125
przebiegu ," po pieniadzach " wszystko wybłyszczone odprane... prawie salonowiec!!!!

Pozatym kupujemy samochody za jakiś niewielki procent wartości nowego mowie tu o tych droższych markach audi merc bmw , to czego sie spodziewać to jest jak prawie jak w tym powiedzeniu " psa nie ma a kolegów szuka " tak samo tu "na Fiata nie ma a audi szuka " dlatego ja wszystkim tym co maja w kieszeni "płótno" radze kupno dużo nowszego wiadomo gorszego ale w miare pewnego samochodu...
mam uzbierane 20 tys to szukaj fabii , toledo ,golfa a nie audi A8 .... po zakupie okazuje sie że klocki kosztuja tyle a pali 22 gazu a wogole to bardziej mi sie kalkuluje MPK do pracy.... myśle że nie na tym to polega .Pozdrawiam serdecznie wszystkich tych któży rozkminiaja przebiegi :):) :D

Heh wiesz Przemek coś w tym racji masz. Na całe szczęście można jeszcze znalaść dobre gręplarze ale nie jest to łatwe.

Co do Konkretnie przedstawionego modelu to wież mi to jest extremum arogancji komisu. Zobaczyłbyś "to" to byś zrozumiał. Ten pojazd jest po prostu wyeksplatowany do granic możliwości i próba sprzedaży go nawet z licznikiem pokazującym 5 000 tys jest po prostu nierealna. Ten kto go kupi znaczy że chyba bogowie sie na niego obrazili bo to jest egzemplarz do entuzjasty którego wymiana 90% części w aucie nie przeraza...:D

Co do kręcenia.. nie jest tak żle autko z przebiegiem 220K tez można sprzedać tyle że poszukać klienta trzeba troszkę dłużej.

Na allegro w ciągu ostatniego miesiąca było kilka sztuk A8 z przebiegami w granicach 300 i lepiej i wszystkie poszły. a te co maja 150K dalej stoją.. :):
Jednak ludzie juz coraz częściej patrzą na stan a nie na cyferki.

Co do kupowania A8 za "bułe sera" nie zgodzę się z tobą to że nie chce wydać na auto 50-80K nie oznacza że nie stać mnie na utrzymanie A8! :P i koszty z tym związane. Po prostu nie lubie tracić na aucie 20K rocznie, wole je wydać na utrzymanie czegoś co podczas użytkowania sprawia mi kupe frajdy.:D

Opel Zafira 1,8 16V + LPG 2011->jest
Triumph Rocket III Roadster blue haze + tuning 2011->jest
Audi RS6 Avant Black Edition (C5) 2013->jest
Dodge RAM van 2001 3,9L + LPG 2014->jest
----------------------------------------------------------------
Obrazek Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2007 11:25:59 
Klubowicz

KrzysiekR napisał(a):
ZiPi napisał(a):

z przykroscia stwierdzam, ze dla mnie handlarz samochodowy, to potencjalny oszust. :/
Wielokrotnie to pisalem ale jeszcze raz powtorze - zeby jeden mogl na samochodzie zarobic, to drugi musi stracic - cala filozofia handlu uzywanymi samochodami.

Kiedeś pisałem ,że sprzedawałem auto 2004r i miało 180k przebiegu.Dałem do ogłoszenia vin i zdjęcie książki serwisowej.Cena była bardzo dobra jak na bezwypadkowy tylko z przebiegiem niecałym 200K.Jak ludzie dzwonili to mówili ,ze bardzo duży przebieg to mówiłem już przez telefon,że cofnę na ile tylko chcą.Mówili mi ,że chyba sobie z nich żartuje. :diabel: Nawet nikt nie przyjechał oglądać. Cofnąłem licznik na 105k i poszedł od ręki.Jaki jest morał.Ludzie sami tego chca aby cofnąć licznik :peace:

Widac mamy inne doswiadczenia.
Jak widac nie ma reguly.
Handlarz chce szybko sprzedac, wiec kombinuje.
Gdy sprzedawalem swoja B-3 z przebiegiem 355 tys km, to przyszli dwaj kosesie i m. in. jeden mowi do drugiego " ona ma juz 355 tys km" ten drugi odpowiada: " jak chcesz jutro bedzie miala 180 tys " Przejechali sie autem, pomarudzili i powiedzieli, ze jutro przyjdą. Przyszli za pare godzin z pieniędzmi i kupili.

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2007 16:43:47 
Użytkownik

Witam :) do esperaka
-Ja wiem że mam racje w tym co mówie ponieważ sam przeszedłem przez to i przymierzałem sie do tego audi a8 , ponieważ że mam do czynienia z różnymi samochodami pomyślałem po co mi taki wysłużony wyjeżdżony zniszczony już 13 letni samochód , do którego co rusz trzeba coś dokładać a to zawieszenie wyskoczy , automat , czy nawet koszty eksploatacyjne takiego samochodu dla "biednego studenta" są za wysokie....(to była taka padaka jak ta z ogłoszenia)

-ja nie nazywałbym retuszu przebiegu arogancja , poprostu przyjetym na porządku
dziennym oszustwie , które z tego co wnioskuje po twojej wypodziedzi w tym konkretnym egzemplarzu napewno licznik był cofany wielokrotnie i teraz ma ok 400 tys km , mówia jak pan bóg chce kogoś pokarać to mu rozumek odbiera - wiec i takie samochody sie sprzedaja

- zgodze sie z toba , teraz samochody szybko traca na wartości i nie każdy ma ochote wyrzucać pieniądze w błoto , aczkolwiek jest nawet na tym forum mnóstwo osób które dla swojego wozidełka oddaliby ostatni grosik - w pełni zasługują na miano Miłośników Motoryzacji

-nie "siedze" u ciebie w kieszeni jeśli cie stać to tylko bić brawo , ale to nie zmienia faktu że jest to już dziadzio ale też nie znaczy że ten dziadzio nie jest kilkakrotnie wygodniejszy i bezpieczniejszy od tych młodzików z niższej półki...I przyznam racje że ten samochód ma coś w sobie - jest strasznie słodka..

Pozdrawiam serdecznie :):):)

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2007 21:38:42 
Użytkownik

Panowie handlowałem samochodami i zdarzało się korygować co nie co, bo wtedy auto stawało sie już bardzo dobre jak miało te sto pare, a nie dwieście czy trzysta(wtedy to był złom), kiedyś sprzedałem passata 340tyś km(pełen serwis) i facet bał się go pokazać kolegom, bo duzy przebieg,a stan igła i prosił,zeby cofnąc i nic nikomu nie mówić(sam do siebie się smiałem ze 2 tygodnie), jak szukamem mojej a6 to szukałem jak największego przebiegu i dopiero póżniej ogłądałem na realu, jak miało więcej niż 250tyś kmtych poniżej nawet nie przeglądałem w ogłoszeniach, kupiłem 295tyś km sądzę, że orginalny, ale nawet jeśli nie to i tak się ciesze, bo zrobiłem troche zawieche z przodu i jestem zadowolony z autka i super się jeździ, wygodnie i oto mi chodziło.

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2007 21:54:37 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
najbardziej smiesza mnie dostawczaki w ogloszeniach..
auto załózmy 5-cio letnie i ma nalatane 160tkm hehe
nikt mi nie powie, ze ktos kupuje dostawczaka zeby stalo na placu..
zdarzaja sie i w busach wyjatki ale jeszcze rzadziej niż w osobówkach...
Wystarczy sprawdzic na motoallegro i im starsze auto tym mniejszy przebieg :/ żygać sie juz tym wszystkim chce.

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2007 22:11:33 
Użytkownik

Ivo napisał(a):
najbardziej smiesza mnie dostawczaki w ogloszeniach..
auto załózmy 5-cio letnie i ma nalatane 160tkm hehe
nikt mi nie powie, ze ktos kupuje dostawczaka zeby stalo na placu..
zdarzaja sie i w busach wyjatki ale jeszcze rzadziej niż w osobówkach...
Wystarczy sprawdzic na motoallegro i im starsze auto tym mniejszy przebieg :/ żygać sie juz tym wszystkim chce.

Co do busów i wyjątków to mój Master jest z 2004 salon Polska i ma 155000 km i jest to orginał, latem jeździ zimą stoi, ale są i takie roczniki po 300000km co do wieku aut i przebiegu to ludzie więcej jeżdzą. Mój znajomy ma octawię II nie całe 3 lata i 110000km(auto chłopa z wioski),teraz ludzie za byle czym jeżdzą wszędzie, ja nawet 100 metrów nie przejdę, tylko siadam i jadę, a kiedyś ludzie czekali, az będą mieli kilka spraw i dopiero jechali do miasta i stąd takie przebiegi, ludzie i świat idzie troche do przodu i trzeba to brać pod uwagę przy przeglądaniu ogłoszeń.

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2007 10:58:24 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
Mnie też przebieg nie przerażał, kupiłem miała 9potwierdzone) 323000 km, a ludzie czasami jak mi przebieg zobaczą to się boją..... kto wie czego???

A mechanicy jak robili rozrząd to powiedzieli że silnik jak dzwon, co innego skrzynia, już porządnie zuzyta, ale na razie jeździ :P

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1