.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 20:44:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21.lut.2009 23:04:14 
Użytkownik

Auto: 80 Avant
iras_gda napisał(a):
W automacie dodatkowo zapomnij o jakimkolwiek podnoszeniu mocy.

Chyba żartujesz. Z autopsji wiem, ze nie ma problemu. Skrzynki nie były mocną stroną BMW, ale to nie znaczy że wszystkie są "be" i nie da się softu zapodać tak, by automat nie umarł. (mam styczność z 320 d i 530 d po czipisie. Żadne nie ma problemów ze skrzynią.)

Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 21.lut.2009 23:08:10 
Użytkownik

browarny napisał(a):
Janek512 napisał(a):
No tak, dlatego mnie drażni jak ktoś piszę w opisach 10 letniego auta - perfekcyjny - jak nowy - igła a później na miejscu ma pretensje że kupujący jest wymagający i stęka ;)

Jak widze tego typu igłoszenia, to od razu sobie odpuszczamte wszystkie "igły" z wymytym silnikiem i nabłyszczonymi plastikami. Bez sensu.

... no tak juz jest sprzedający mówi przez telefon ze auto bezwypadkowe, przyjezdziasz a tutaj miłe zaskoczenie. Ale czasami zdarzają się ładne autka. Znam parę przypadków-osób które szukały konretnego modelu i bite kilometry, kasa na paliwo i czas nie grały roli. W tej chwili jezdzą naprawdę ładnymi autami i twierdzą ze opłaciło się szukać przez 6 czy 8 miesięcy.
... jedno jest pewne, ani przebieg, książka serwisowa, czy historia w serwisie nie zastąpi fachowych oczu i rąk przy oględzinach. Wszystko w/w mozna zrobić, kupić, załatwić ... jak się tylko chce. Więc opowiesci ze serwisowane w ASO przez 5 czy 10 lat to mozna zostawić dla dzieci w piaskownicy. Osobiscie znam przypadek pewnego Passata B6 które to pozostawił pierwszy własciciel w rozliczniu w ASO z przebiegiem ok 300.000. z ksiązką i pełną historią serwisową, które za kilka tygodni trafiło w ręce pewnego Pana z przebiegiem 130.000 z nową ksiązką itd.

Kolego Browarny, więc jesli nieznasz się na autach i bezgranicznie ufasz autoryzowanym stacjom obsługi to nic nie pozostaje jak życzyć szczęścia i powodzenia z miernikiem grubości lakieru w ręce. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2009 09:31:22 
Użytkownik

emge napisał(a):
Ładnie wygląda, środeczek też fajny :)

Co ciekawe to auto ma 199 tyś przebiegu i mniej zniszczoną kierownicę niż A4 z motor centrum które miało rzekomo 130 tyś przebiegu. Gość twierdził że to normalne że skórzana kierownica się przeciera. A tu proszę, 200 tyś i żadnych przetarć :-)

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2009 09:36:40 
Użytkownik

SzOsTi napisał(a):

Kolego Browarny, więc jesli nieznasz się na autach i bezgranicznie ufasz autoryzowanym stacjom obsługi to nic nie pozostaje jak życzyć szczęścia i powodzenia z miernikiem grubości lakieru w ręce. :peace:

No zgadza się, nie jestem handlarzem, nie znam wszystkich myków które się robi żeby sprzedać auto. Nie jestem też blacharzem / lakiernikiem.

Wiem też że nie do końca można ufać serwisom ...

Chyba pozostaje mi tylko wróżenie z fusów, albo kobieca intuicja mojej żony :-)

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2009 10:49:01 
Użytkownik

Auto: A6 C5 '04
browarny napisał(a):
emge napisał(a):
Ładnie wygląda, środeczek też fajny :)

Co ciekawe to auto ma 199 tyś przebiegu i mniej zniszczoną kierownicę niż A4 z motor centrum które miało rzekomo 130 tyś przebiegu. Gość twierdził że to normalne że skórzana kierownica się przeciera. A tu proszę, 200 tyś i żadnych przetarć :-)

może nie była od nowego obszyta skórą tylko po czasie :D

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2009 12:04:19 
Użytkownik

Auto: A8 D3 4.2 MPI
.
Właściciel Autohandlu zarzekał się o bezwypadkowości tego egzemplarza.

Stwierdziłem że wątpię w to, bo przednia szyba jest z innej parafii niz pozostałe.
Na co kierownik wrócił z testerem grubości lakieru. Mierzyliśmy w kilku miejscach (dach, błotniki, maska, tylnia klapa) i pomiar wachał się w granicach od 40 do 70 um.

W sumie fajne auto, tylko AWX a nie AVF. Jakie sa różnice między tymi silnikami, oprócz tego że AWX jest 5 biegowy ?[/quote]

szyba wymieniona wcale nie znaczy ze auto bylo powypadkowe moglo dostac jakimis kamykami i odpryski sie porobily itp posprawdzaj czy szpary sa dobrze spasowane tj: maska drzwi blotniki lampy czy sa oryginalne popatrz na silnik czy nie ma jakis polamanych plasticzkow (oslony rozrzadu) a najwazniejsze to przejedz sie :peace: :peace:

Obrazek

audi a3 1.9 tdi ahf jest
bmw e46 330d 204 ps byla :)
bmw e46 320d 150 ps byla
audi a6 c5 avant quattro 2.5 tdi ake bylo
suzuki gsxr 1000 k3 175 ps ponad 300 km/h smiga:):) 0-200 km/h 7 sek :P
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 6h8e2jv3-c
tak to daje ognia :):

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2009 20:10:58 
Użytkownik

badyl napisał(a):

szyba wymieniona wcale nie znaczy ze auto bylo powypadkowe moglo dostac jakimis kamykami i odpryski sie porobily itp posprawdzaj czy szpary sa dobrze spasowane tj: maska drzwi blotniki lampy czy sa oryginalne popatrz na silnik czy nie ma jakis polamanych plasticzkow (oslony rozrzadu) a najwazniejsze to przejedz sie :peace: :peace:

A jakiej firmy są oryginalne lampy w Audi ?
Bo w któryms oglądanym przeze mnie egzemplarzu widziałem lampy Valeo.

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2009 20:47:42 
Użytkownik

Megster napisał(a):
iras_gda napisał(a):
W automacie dodatkowo zapomnij o jakimkolwiek podnoszeniu mocy.

Chyba żartujesz. Z autopsji wiem, ze nie ma problemu. Skrzynki nie były mocną stroną BMW, ale to nie znaczy że wszystkie są "be" i nie da się softu zapodać tak, by automat nie umarł. (mam styczność z 320 d i 530 d po czipisie. Żadne nie ma problemów ze skrzynią.)

Pozdro.

Nie żartuje. Podtrzymuje to co napisałem. Skrzynia w 330d pochodzi od GM i ledwo znosi fabryczny moment. Żywotność (tak jak wszystkiego) zależy od stylu jazdy, serwisowania i pogody na biegunie. Ja bym 330dA nie chipował. Nie będę się również spierał, że nie powinno się tego robić. Wybór należy do właściciela pojazdu :)
Co do 320d to niektóre miały mocniejszą skrzynię od tej montowanej 330d, bo była produkcji ZF, a nie GM :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1