Kolego , .. takie jeszcze jedno pytanie odnośnie tego a8 ..., Czy masz gdzie trzymać te auto .... , nie uwłaczając Tobie , nie poczuj się obrażony ... ale może za biedny jesteś na te auto . Do czego zmierzam ... , załóżmy że kupisz , uda Ci się nabyć ładną perełkę ... , ale czy masz pewne w 100 % miejsce bezpieczne by ją zostawiać . Jeżeli kupuje się takie auto zadbane , w eleganckim stanie wizualnym , a o takim pewnie myślisz ... , to na 99% kupisz te auto od osoby który ma prywatną posesję , i na niej trzyma auto . Właśnie dzięki temu auto jest ładne nie porysowane , nie poobijane . Taka osoba , którą stać na domek , z posesją jest w stanie o takie auto zadbać .
Natomiast , jeżeli chcesz akie auto stawiać pod blokiem , .. to nie ma zmiłuj się , pośród takiej dziczy , ktoś Ci je zarysuje , obetrze i tyle .... Przecież typowy Janusz w tico nie odstawi żony Grażyny z zakupami pod klatką , tylko wjedzie na parking .. a Grażyna chcąc wysiąść z siatami z tico otworzy drzwi na rozcież , i to że jej drzwi z hukiem zatrzymają się na Twoich drzwiach , wgniatając je .. gruby hyuj będzie ją obchodziło ... ważne , że ona wysiadła ... chyba że wykupisz abonament na parkiny prywatnym , ... czyli jakieś 130 zł miesięcznie ..... i możesz być troszkę spokojniejszy ... Nie sądzę , abyś chciał pewnego dnia zobaczyć swoje upragnione a8 obdarte przez jakiegoś prostaka .... druga sprawa piszesz że to Twoje pierwsze auto .... Czy stać Cię na OC , ... tak specjalnie napisałem , czy Cię "stać" ... jeżeli to Twoje pierwsze auto , to zerknij sobie ile , przy danym silniku, jego pojemności zapłacisz za OC , i też ważne, ile masz lat, bo jeżeli dla ubezpieczalni jesteś nie pełnoletni , to masz w związku z tym jeszcze dodatkową zwyżkę . przy obecnych podwyżkach OC może krotność pensji Ci zabraknąć .
Ja zarabiam powyżej 2 tyś , plus jakieś tam oszczędności .... dwa miesiące się zastanawiałem nad a8 d2 po lifcie , po dwóch miesiącach , troszkę ostygłem , bo byłem mocno napalony , a mam twardą gotówkę na koncie ... , i odpuściłem sobie ..... przeliczając wszystko za i przeciw .... więcej było przeciw , niż za ..... za mały dochód miesięczny na takie auto , ... a oszczędności kiedyś się skończą .By posiadać takie auto , i cieszyć się jego bezproblemową jazdą , to na odcinku z wypłaty , powinno być hmmm 4 z przodu . To jest auto wyższej klasy premium , i na jego naprawy , eksploatacje trzeba mieć twardą gotówkę w ręku , żadnych półśrodków , tylko konkretne części . No chyba , że chcesz tam wkładać części takich marek jak topran , hart , kamoka to nie było tematu ....