-100 C4 miały skrzynie 6 biegów w 2.5 TDI AAT 115ps, jednak bywały też 5 biegowe.A6 C4 jeżeli chodzi o 2.5 TDI AAT 116ps miały 5 biegów natomiast 2.5 TDI AEL 140ps były 6 biegowe (podobno wychodziły przypadki oczywiście A6 C4 AAT 6 biegów i AEL 5 biegów,nie wiem dla mnie jakieś modzenie)
-100 C4 miały różne zestawienia, w większości V6 miały 7 zegarów, natomiast w dieslach były krótkie zegary. A6 C4 tylko na początku produkcji występowały krótkie (czasami) później zawsze 7 zegarów
-100 C4 tak samo jak A6 C4 ma dobry ocynk pod warunkiem że nie było booom... zdarzały się korozje na przednich błotnikach i rantach maski.
-100 C4 i A6 C4 bywały wersje 7 osobowe (tylko nie wiem kogo tam można wsadzić, chyba dwójkę malutkich dzieci)
-Jeżeli chodzi o awaryjność, to wszystko zależy od stanu, z pytaniami co jest bardziej awaryjne można wyskakiwać przy nowszych autach a nie pełnoletnich Setach...
Nie rozumiem tylko jednego jak do tak dużego Auta można szukać silnika 2.0

w B4 dwulitrowy silnik jest męczący w trasie 200km nie mówiąc o C4

Szukaj 2.5 TDI AAT bądź AELa, ale uprzedzam że znaleźć w miarę utrzymany egzemplarz graniczy z cudem, oglądałem z allegrodo dwie sztuki jedna jak stała za 18,300 teraz stoi 17,800 i auto mocno średnie... i oglądałem AELa za 15,999 ze zdjęc Laleczkę ale motorowo

... na allegro już nie ma więc może ktoś się pochwali na forum bo podkupił

pogratuluję. Jak Szukasz benzyny kup 2.8 zagazuj i będziesz zadowolony
Pamiętaj że mały silnik musi ciągnąc dużą budę i wcale nie znaczy że będzie mocno oszczędny