Witam, jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość jeśli coś zrobię nie tak. Powoli zaczynam myśleć nad zmianą auta, obecnie posiadam Mazdę 6, którą chce sprzedać a w zamian kupić auto większe, bardziej luksusowe. Planuję zakup auta dopiero w okolicach maja lecz chcę już teraz wiedzieć na co muszę uważać, jaką kwotę przeznaczyć i czego dokładnie szukać.
Planuję wydać ok 40 tyś na A6 w tym już opłaty czyli podatek, rejestracja, OC. Czy za kwotę ok. 35-37 tyś kupię sensowną A6 ? Nie będę tutaj wyskakiwał z listą marzeń, nie realnych rzeczy że kupię za tą cenę auto po lifcie i z przebiegiem 150 tyś stan idealny. Liczę się z tym że będę szukał auta jedynie z początku produkcji także myślę, że 2006 to max na co mogę liczyć jeśli się mylę to proszę mnie wyprowadzić z błędu.
Kolejna kwestia to silnik, marzenie to 4.2. A tak realnie będę szukał Audi z benzyną 2.4. Niestety za dużo nie mogłem znaleźć o tym silniku, jakie ma wady/zalety/usterki. Czemu ten silnik? Chce założyć gaz , tak wiem gaz w A6 C6 jest bleeee i jak to będzie wyglądało na stacji. Hm, mam to gdzieś
Robię ok 35 tyś km rocznie i nie mam zamiaru zostawiania prawie dwa razy tyle na stacji tylko dlatego, że A6 przy dystrybutorze z lpg źle wygląda. Diesla raczej nie chce, tata ma A3 co prawda z niesmiertelnym 1,9 tdi i problemów z tym autem nie ma ale mimo wszystko preferuję benzynę.
I ostatnia rzecz, koszta eksploatacji, tu najbardziej zależy mi na opinii nt zawieszenia. W przyszłości na pewno wlecą spreżyny obnizajace, moze gwint lecz chce sie wczesniej upewnic jakie sa koszta a spodziewam sie, ze znajac zycie nie male.