Witam wszystkich miłośników marki Audi ! !
Posiadam audiczke a4 1.9 tdi z 1999 roku którą właśnie oddałem do użytku dla mojego młodszego brata który zdał prawo jazdy. A więc zostałem bez autka i szukam coś z tej samej marki ! I tutaj pytanie do mądrzejszych forumowiczów o poradę i opinię. A więc do rzeczy
Oczekiwania zakupu
Marka /model : Audi a6 c6 a8 d3 sedan (najlepiej w silniku diesla )
Zasób gotówki : 40 tyś maX
Upatrzyłem parę aukcji na na internecie lecz póki zabiorę się za jazdę w celu oględzin pytanie do was co wybrać i jak wybrać by się nie wtopić w żadne szambo. Nie ukrywam że zakochałem się w modelu a8 d3 lecz wertuje nie jedno forum nie pierwszy wieczór i jest bardzo dużo niejasności.
Podam przykładową aukcje która mi się bardzo spodobała
http://allegro.pl/3-0tdi-quattro-xenon- ... 41461.htmlJest to fajne autko lecz ponoć motor jest awaryjny i koszty ogólne eksploatacji tego modelu jest tez bardzo duże co mnie trochę przeraża jako nowicjusza w dziedzinie motoryzacji. (wiem jak dbać o mniej wymagające modele tak jak moje poprzednie autko w którym pilnowałem zmian oleju rozrządu oraz zawieszenia i jechałem dalej bez "wniku")
Proszę was o rozsądne uświadomienie co do tych modeli abym mógł wiedzieć czego mam się spodziewać przy ewentualnym kupnie
(Z góry przepraszam za moją mało zwięzły i chaotyczny post jeśli jest bardzo nie jasny z miłą chęcią go poprawię)
Czekam na komentarze i waszą pomoc
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Michał !